неділя, 5 травня 2024 г.

Голова КОВА попросив прокуратуру перевірити ефективність використання підрядником коштів на відновленні будинку в Гостомелі

Голова КОВА попросив прокуратуру перевірити ефективність використання підрядником коштів на відновленні будинку в Гостомелі

Голова Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко разом зі спеціальною комісією перевірили процес відбудови за кошти UNITED24 трьох багатоквартирних будинків у Гостомелі. На одному з об’єктів відновлення перевірка виявила вкрай незадовільну якість виконаних робіт. Очільник КОВА звернувся до прокуратури із проханням відкрити провадження щодо ефективності використання підрядником коштів на відновлення будинку.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Голови КОВА Руслана Кравченка на сторінці в соцмережі Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Коли бачу, як деякі підрядники зневажливо ставляться до відбудови обʼєктів, які зруйнували росіяни, хочеться їх самих переселити в такі “відновлені” будинки. Без працюючих розеток у квартирах, із проблемами з каналізацією, з дірками в стінах та стелі. І щоб при цьому при погіршенні погодних умов – заливало.

На одному з таких обʼєктів сьогодні був у Гостомелі”, – розповів Руслан Кравченко.

Йдеться про пʼятиповерховий будинок на вул. Проскурівська, 4 у Гостомелі. Його відновлюють коштом UNITED24. Роботи розпочалися в червні. Передбачені частковий демонтаж плит покриття, вентиляційних каналів, відновлення демонтованих частин будівлі, заміна даху, вікон, дверей, утеплення фасаду, облаштування інженерних мереж та ремонт понад 30 квартир.

За словами голови КОВА, фасадні роботи ведуться активно і значних зауважень у мешканців у цій частині немає, але якість робіт “не витримує жодної критики”. 

“Після того, що побачив у деяких квартирах, виникло бажання одразу розірвати договір із такими “ремонтниками””, – заявив Руслан Кравченко.

Він розповів, що в деяких квартирах будинку взагалі немає електрики, а в інших – люди бояться щось вмикати в розетки, бо через надмірну напругу може згоріти техніка. Крім того, у низці квартир проблеми з каналізацією. При цьому від зауважень людей виконроби відмахуються і ще, як виявилося, хамлять.

“Симпатичним фасадом прикритися не вдасться. Одразу звернувся до представників прокуратури – розпочати провадження щодо ефективності використання коштів. Дав тиждень підряднику, щоб збільшити кількість працівників і терміново виправляти ситуацію з внутрішніми роботами. Технагляду доручив “жити” на обʼєкті. До постійного контролю попрошу долучитися і ПРООН. Якщо за тиждень не побачу перших результатів – розірвемо договір”, – пообіцяв голова КОВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також він повідомив, що разом зі спеціальною комісією перевіряв процес відбудови за кошти UNITED24 ще двох обʼєктів у Гостомелі.

П'ятиповерховий будинок на 63 квартири на вул. Рекунова, 1. 

Роботи на цьому об’єкті розпочались у травні. Тут передбачено будівництво нових стін замість зруйнованих, влаштування перегородок, відновлення даху. Замінять вікна, пошкоджені балкони та лоджії, утеплять фасад, перекриття тощо.

“Суттєвих зауважень щодо якості робіт немає. Водночас відставання від графіку – 3 місяці. Здати об’єкт мали цього року. Однак на старті робіт кількість робітників була замалою. Дав підряднику термін до лютого наздогнати все і здати будинок”, – розповів Руслан Кравченко.

П'ятиповерховий будинок на 60 квартир на вул. Проскурівська, 11. 

Роботи розпочалися навесні. Передбачені облаштування даху, відновлення пошкоджених перегородок у квартирах, заміна перегородок лоджій, влаштування опорядження стелі, стін та підлог у низці пошкоджених квартир, заміна опорядження у приміщеннях загального користування тощо.

Голова КОВА зазначив, що це один із будинків, де роботи ведуться найкраще і вже перебувають на фінальному етапі. Однак, під час складання першого варіанту проєктно-кошторисної документації 9 квартир не були включені до всього переліку робіт. За словами очільника ОВА, наразі ситуацію вже виправили та у цих оселях також буде проведений ремонт. Також на цьому об’єкті є певні зауваження щодо системи опалення. Але підрядник вже гарантував, що це питання вирішить. Крім того, він облаштував просторе укриття під будинком, яким зможуть користуватися не лише мешканці цього будинку, а й прилеглих.

“Усіх попередив: за порушення доведеться відповідати. Кожному! Не треба вважати, що я заплющуватиму очі на неякісні роботи, порушення умов договорів тощо. Ми всі працюємо винятково для людей!” – заявив Руслан Кравченко.

Читайте: На Київщині повністю або частково відновлено понад 13 тисяч об’єктів, – Руслан Кравченко

Фото: Руслан Кравченко в Facebook.

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, кода, кова, гостомель, відновлення, руслан кравченко, відбудова, перевірка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій