вівторок, 30 квітня 2024 г.

Фінансування закладів охорони здоров’я Київщини потребує коригування, - Добрянський

Фінансування закладів охорони здоров’я Київщини потребує коригування, - Добрянський

Київоблрада (КОР) може переглянути поточні видатки комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я.Також у КОР стартували засідання із заслуховування звітів керівників департаментів та управлінь Київоблдержадміністрації щодо виконання обласних програм за І півріччя 2021 року. Слухання триватимуть тиждень.

Про це KV повідомили в прес-службі КОР.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Будь-яка обласна програма, як головний документ регіону, спрямована на вирішення найважливіших проблем і потреб області за рахунок коштів державного, обласного чи місцевого бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством України. 26 липня про виконання низки обласних програм відзвітували Олена Єфіменко, директор департаменту охорони здоров'я; Костянтин Довгаль, начальник управління агропромислового розвитку; заступники начальника департаменту соціального захисту населення; Сергій Куниця, начальник управління комунікацій Київської обласної державної адміністрації”, – йдеться в повідомленні.

Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський повідомив, що у процесі обговорення виконання обласних програм знову торкнулися нагального – подальшої долі дитячих оздоровниць Київщини.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Кілька тижнів тому представники депутатського корпусу у складі робочої групи напрацювали і оцінили реальний стан справ некомерційних комунальних підприємств КОР, звернулися до профільного департаменту, що забезпечує державну політику, і наділений відповідними повноваженнями щодо координації дій у цій площині, спільного напрацювання з ними моделі оптимізації двох оздоровчих закладів”, – розповів Добрянський.

Він переконаний, що питання фінансування і підтримки закладів охорони здоров’я потребує на сьогодні коригування. Йдеться про поточні видатки комунальних некомерційних підприємств Київської обласної ради “Обласний дитячий санаторій Поляна”, Київський обласний дитячий санаторій, які на сьогодні не функціонують у частині надання медичних послуг.

“З обласного бюджету передбачено фінансування на санаторій “Поляна” у сумі 7 млн грн, по факту виділено за І півріччя 2021 року 3 млн 112 тис.900 грн, на Ворзельський обласний санаторій передбачено фінансування на суму 10 млн грн., станом на  сьогодні забезпечено фінансування у сумі 7 млн 923 тис.грн. Ми повинні об’єктивно підходити до того, що перспектива функціонування цих дитячих оздоровчих закладів у тому стані, в якому вони на сьогодні знаходяться, абсолютно безперспективна”, – наголосив Добрянський.

Перший заступник голови переконаний, що треба відповідально підійти до потреб дитячого лікування й оздоровлення у відповідності до вимог часу, звісно, якщо тільки мова не йде про фікцію. Дуже важливо почути їхню позицію.

“До формування бюджету наступного року ця спільно напрацьована концепція має бути обговорена і затверджена, виходячи зі спільних бачень вирішення проблеми. Адже фактично вже за місяць розпочнеться етап підготовки нової програми “Здоров’я Київщини”. Офіційної відповіді на сьогодні ми поки що не отримали, натомість  Олена Єфіменко, директор департаменту охорони здоров'я КОДА усно  запевнила, що департамент стоїть на тих же позиціях оптимізації, що й обласна рада. Чекаємо на офіційну відповідь і спільними напрацюваннями та зусиллями захистимо інтереси дітей Київської області”, – розповів Ярослав Добрянський.

Нагадаємо, як раніше писала KV, 13 липня робоча група Київської обласної ради продовжила заслуховувати звіти керівників комунальних підприємств, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області щодо їх ліквідності і стану діяльності.

Читайте: Більшість комунальних підприємств Київоблради нерентабельні, – перший замголови КОР Добрянський

Фото: КОР

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киевской области, мнение, позиция, За майбутнє, за майбутне, кор, ярослав добрянский, Ярослав Добрянський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій