неділя, 19 травня 2024 г.

Ексзаступника директора КП “Плесо” підозрюють у розтраті 900 тисяч гривень на паспортизації водних об'єктів

Ексзаступника директора КП “Плесо” підозрюють у розтраті 900 тисяч гривень на паспортизації водних об'єктів

У Києві правоохоронці повідомили про підозру колишньому заступнику директора КП “Плесо” у розтраті коштів під час здійснення закупівель. Йдеться про розтрату майже 900 тис. гривень на фіктивні послуги з паспортизації озера Мартишів на Осокорках та струмка Віта у Голосіївському районі.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2020 року між комунальним підприємством та приватною фірмою був укладений договір про надання комплексних інженерних послуг з паспортизації водного об’єкту, а саме озера Мартишів у Дарницькому районі Києва”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що подальшому заступник директора КП, достовірно знаючи, що послуги не надані, підписав акти приймання виконаних робіт. На підставі підписаних документів на рахунки приватної фірми були перераховані бюджетні кошти.

“Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму близько 570 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що раніше вказаному посадовцю було повідомлено про підозру за фактом вчинення розтрати бюджетних під час закупівлі послуг з паспортизації струмка Віта у Голосіївському районі столиці. Збитки за цим епізодом, за даними прокурорів, складають 300 тис. гривень. 

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва ексзаступнику директора КП “Плесо” повідомлено про підозру у розтраті коштів під час здійснення закупівель (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

“На цей час підозрюваний звільнений з посади заступника директора вказаного КП, проте обіймає посаду в іншому комунальному підприємстві”, – повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, посаду генерального директора КП “Плесо” з весни 2021 року обіймає В'ячеслав Савицький. До цього, з  лютого 2020 року т.в.о. керівником КП "Плесо" був Віталій Боярчук, раніше, з січня по лютий 2020 року КП очолював Григорій Сойкіс.

КП "Плесо" підпорядковане Управлінню екології та природних ресурсів КМДА, яким з початку 2021 року керує Олександр Возний. Раніше, з червня 2018 року до травня 2020 року, це управління очолював Андрій Мальований. Після звільнення Мальованого та до призначення Возного обов'язки начальника згаданого управління виконував Олександр Савченко.

Нагадаємо, аудитори КМДА виявили у фінансовій документації КП “ПЛЕСО” за 2 роки порушень на сумму в 983 млн гривень. Предметом чергового аудиту була фінансова документація КП “ПЛЕСО” за 2019-2021 роки.

Читайте: Фінансові порушення КП “Плесо” сягнули 983 млн гривень (ВІДЕО)

Як інформувала KВ, діяльність КП “Плесо” регулярно критикується  аудиторами столичної міськдержадміністрації КМДА.  Зокрема, "ревізори" встановили, що КП “Плесо” не контролювало використання комунального майна, ігнорувало факти сумнівного будівництва у прибережних захисних смугах, недоотримувало орендну плату від розважальних закладів, що розташовані на пляжах, а при реалізації деяких “мільйонних проєктів” з благоустрою та реконструкції була суттєво завищена вартість робіт.

Читайте: Порушень на мільярд: аудитори КМДА завершили перевірку діяльності КП “Плесо”

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, КМДА, підозра, кп плесо, розтрата, ексдиректор, озеро мартишів, струмок віта

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.