неділя, 16 червня 2024 г.

Екскерівнику ДП “Антонов” Бичкову повідомлено про підозру за знищення “Мрії” (фото, відео)

Екскерівнику ДП “Антонов” Бичкову повідомлено про підозру за знищення “Мрії” (фото, відео)

Колишньому генеральному директору ДП “Антонов” повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка спричинила знищення літака АН-225 “Мрія”. Посадовець вчасно не дав наказ на транспортування літака з аеродрому в Гостомелі. Внаслідок таких дій державі завдано майже 8,5 млрд гривень збитків.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора, та інформації ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що екскерівник держпідприємства з 30 січня по 24 лютого 2022 року неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Внаслідок цього транспортний літак АН-225 “Мрія” своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення рф на територію України, не було транспортовано з небезпечної зони – аеродрому АТП “Антонов” у смт. Гостомель Київської області”, – повідомили в прокуратурі.

Як повідомили в Нацполіції, напередодні військового вторгнення росії в Україну були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт міста Лейпциг (Німеччина). Утім колишній генеральний директор ДП “Антонов” не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих.

В результаті обстрілів військовослужбовцями держави-агресора повітряне судно було знищено. Державі завдано майже 8,5 млрд гривень збитків.

“Окрім того, слідчі перевіряють інформацію щодо можливості евакуації ще шести літаків, у тому числі Ан-124 “Руслан”, які тоді перебували на території аеропорту”, – зауважили в поліції.


Правоохоронці не вказують прізвища підозрюваного, але посаду генерального директора ДП “Антонов” з листопада 2020 року до квітня 2022 року обіймав Бичков Сергій Андрійович.

Нагадаємо, у березні 2023 року СБУ зібрала доказову базу на колишніх гендиректора ДП "Антонов", його заступника та начальника підрозділу з авіабезпеки. Їх злочинні дії призвели до захоплення аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 "Мрія". 

Читайте: Служба безпеки затримала екс-директора ДП “Антонов” Бичкова, через дії якого знищили “Мрію”

Як інформувала KВ, 29 березня 2022 року. ДК “Укроборонпром” відсторонив Сергія Бичкова від виконання ним повноважень генерального директора ДП “Антонов”. Раніше, 27 лютого 2022 року стало відомо, що окупанти знищили флагман української авіації – легендарний літак Ан-225 “Мрія”. Водночас, командир Ан-225 “Мрія” Дмитро Антонов заявив, що знищення літаків в Гостомелі сталося через службову недбалість.

Читайте: Командир Ан-225 “Мрія” Дмитро Антонов вважає, що втрата літаків у Гостомелі – це наслідок “службової недбалості”

Фото: ГУ Нацполіції 

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, новини україни, сбу, антонов, сергій бичков, дп антонов, літак мрія, державне підприємство антонов, ан-225

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.