понеділок, 6 травня 2024 г.

Депутатів ОПЗЖ відсторонили від роботи у Фастівській громаді

Депутатів ОПЗЖ відсторонили від роботи у Фастівській громаді

У ході позачергової 36 сесії Фастівської міськради, яка відбулася 13 лютого, депутати внесли зміни до Регламенту громади. Зміни стосуються діяльності депутатів обраних від ОПЗЖ. Представників від забороненої політичної партії в Україні планують позбавити всіх депутатських прав та обов'язків на час війни. На наступній сесії мають прийняти ще одне рішення, яке і дозволить відсторонити депутатів проросійської партії від роботи у громаді. 

Про це KВ дізналася із рішення Фастівської міської ради “Про внесення змін до Регламенту Фастівської міської ради VІІІ скликання” від 13 лютого 2023 року. Це рішення підтримали 29 депутатів із 34 присутніх.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно із документом, зміни було внесено до пункту 23.11 Регламенту, редакція якого була розширена.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“23.11.3а рішенням міської ради, депутати Фастівської міської ради, які обрані за виборчими списками політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", можуть позбавлятися прав та обов'язків передбачених Законом України “Про статус депутатів місцевих рад” та “Про місцеве самоврядування в Україні” на період дії воєнного стану в Україні”, – йдеться в документі.

Крім того, на сайті міськради зауважено, що спершу міський голова Фастова пропонував призупинити діяльність депутатів-членів або колишніх членів усіх проросійських політичних партій, в тому числі і "Партії регіонів". Та більшість депутатів виступили за те, щоб призупинити діяльність лише осіб, обраних за списками ОПЗЖ. 

Як розповів у коментарі KВ депутат та член постійної комісія з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, зв’язків із ЗМІ, громадськістю та політичними партіями Сергій Воронов, це лише перший крок з очищення міської ради від представників проросійських сил. 

“Я був одним із ініціаторів внесення змін до Регламенту. Це перший етап – ми внесли зміни до відповідної статті Регламенту, де йде мова про обмеження діяльності депутатів у разі неетичної поведінки чи здійснення якихось порушень, додавши ще одну статтю, яка стосується заборони діяльності проросійських партій в Україні. У нас в раді представлена лише одна така партія – це "Опозиційна платформа – За життя”. Мова йде про заборону брати участь у роботі постійних комісій та пленарних засіданнях, відповідно голосувати та приймати рішення, працювати на своїх округах  тощо на період військового стану”, – говорить депутат.

За його словами, надалі міський голова має підписати відповідне рішення про внесення змін до регламенту, після чого депутати будуть ініціювати скликання ще однієї позачергової сесії. Адже другий етап – депутати мають підтримати ще одне рішення щодо поіменного списку депутатів, які надалі будуть позбавлені права представляти інтереси громадян у громаді.

“Депутатам потрібно буде ще раз проголосувати, відповідно до оновленої статті Регламенту, і позбавити депутатів вже всіх прав та обов’язків. Думаю, голосів для прийняття рішення вистачить. У такі складні часи для України, вважаю, що можна і варто приймати такі радикальні рішення. У міській раді партію ОПЗЖ представляє п’ять депутатів. Вони виступали під час сесії і розповідали, що вони не підтримують політику партії і вийшли з неї ще від початку повномасштабного вторгнення рф, і що зараз допомагають Збройним Силам. У свою чергу, решта депутатів на це аргументували тим, що вони однаково несуть політичну відповідальність і не мали входити до такої злочинної партії. І допомога ЗСУ не виправдовує відповідні вчинки, як і те, що вони працювали на заборонену партію в Україні”, – додав він. 

Як повідомляла KВ, до Фастівської громади від ОПЗЖ пройшли такі депутати, як: Олег Нестеренко, Валентина Матвійчук, Олександр Федун, Олег Єлісевич, Олена Зєвако.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, народному депутату від ОПЗЖ Волошину повідомлено про підозру в держзраді.

Читайте: Відкрито судове провадження про заборону Партії регіонів

КиївВлада

Олександр Одінцов

Теги: новини київщини, новини київської області, напад росії на україну, опзж, Фастів, депутати, фастівська міськрада, агресія росії на україни

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій