неділя, 19 травня 2024 г.

Департамент муніципальної безпеки КМДА погодився співпрацювати з групою громадського моніторингу для контролю за станом укриттів і сховищ

Департамент муніципальної безпеки КМДА погодився співпрацювати з групою громадського моніторингу для контролю за станом укриттів і сховищ

Департамент муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) домовився  з групою громадського моніторингу “ОЗОН” про співпрацю. Групу залучать як механізм громадського контролю за станом об’єктів цивільного захисту – укриттів та сховищ. 

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, Департамент муніципальної безпеки КМДА та група громадського контролю “ОЗОН” домовились, що “ОЗОН” передасть Департаменту базу адрес проблемних укриттів, де або немає позначок, що ведуть до укриття, або укриття закрите чи його там не існує.

“Відповідні служби додатково проінспектують ці адреси і проведуть роз’яснювальну роботу з власниками приміщень, щоб укриття були в належному стані. Виконання цієї вимоги з боку власників чи відповідальних осіб місто постійно контролюватиме спільно з громадськістю. Ми об’єднуємо наші зусилля, аби робота з покращення стану укриттів тривала активніше. Доступ до таких споруд – право всіх громадян, і ніхто не може його обмежувати”, – зауважив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Він наголосив, що Департамент муніципальної безпеки КМДА готовий допомагати в моніторингах: залучати своїх фахівців, перевіряти проблемні укриття, виходити на спільні перевірки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними КМДА, на сьогодні у столиці налічується понад 4 тисячі укриттів різного виду.  Їхнє розташування можна побачити на мапі на Офіційному порталі Києва

Також у КМДА розповіли, що за минулий рік у столиці додалось 398 споруд цивільного захисту. В основному збільшення кількості відбулося за рахунок приведення до ладу найпростіших укриттів.

Цього року на капітальний ремонт підвальних приміщень житлових будинків у всіх 10 районах для використання під найпростіші укриття передбачено понад 290 млн грн. Окремо 61 млн грн передбачено на роботи у спорудах цивільного захисту ще в 4 районах – Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Святошинському. 

Нагадаємо, Управління будівництва Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) оголосила тендери на капітальний ремонт підвальних приміщень восьми житлових будинків для використання під найпростіші укриття. За всі роботи, що мають бути виконані до кінця літа, РДА готова заплатити майже чотири мільйони гривень.

Читайте: На Алма-Атинській підвали будинків обладнають під укриття

Також KВ раніше писала, що Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) оголосило тендер, шукаючи виконавця послуги для ремонту укриття в одному з будинків, що розташований на бульварі Дружби народів (так в оголошенні про тендер; нова назва бульвару – Миколи Міхновського). 

Читайте: Укриття у школі на бульварі Миколи Міхновського (колишній Дружби народів) відремонтують за 2,8 млн гривень

Фото: пресслужба КМДА.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, війна, укриття, роман ткачук, департамент муніципальної безпеки, сховища, новини кмда, озон, громадський контроль, група озон, група громадського контролю

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій