п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

ДАБІ потребує структурного реформування та правильного розподілу функціональних обов’язків, – Олена Костенко

ДАБІ потребує структурного реформування та правильного розподілу функціональних обов’язків, – Олена Костенко

Керівник Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Олена Костенко ініціювала розробку внутрішньої структурної реформи відомства з розділення функціональних обов’язків, щоб усунути очевидні і незаконні суперечності в роботі.

Про це KV стало відомо із повідомлення на сайті ДАБІ. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

За словами Олени Костенко, вже після першого аналізу роботи підрозділів ДАБІ вона виявила, що структура відомства та функціональні обов’язки працівників не відповідають закону про Центральні органи виконавчої влади.

За словами керівника ДАБІ, багато сфер відповідальності у відомстві дублюються між собою. Тому, Олена Костенко бачить, як один із напрямків реформування роботи Інспекції, удосконалення наступних речей: розмежування діяльності ДАБІ як контрольного органу від діяльності ДАБІ як органу ліцензування, дозвільного органу і органу нагляду, а також розподіл функцій з точки зору кадрової політики.

“У органу є чотири функції і вони між собою повинні бути розведені. Тому що зараз ми контролерам надаємо право бути одночасно і контролерами і наглядачами, цим самим ми порушуємо принцип адміністративного оскарження. Всі між собою системи вийшли поєднаними, ми самі собі видаємо дозволи і самі себе контролюємо ”, – підкреслила Олена Костенко.

Керівник Держархбудінспекції також зауважила, що не всі функціональні обов’язки працівників в існуючому положенні про Інспекцію визначені коректно. “Очевидно, що потребує удосконалення положення в частині правильного визначення понять: контролю, нагляду, ліцензування і дозвільної системи. Є функція, яка описана в законі, вона повинна так і відобразитись в положенні Кабміну. Однак положення не завжди з цими законами корелюють”, – наголосила керівник ДАБІ.

Голова ДАБІ зазначила, в  Інспекції також будуть змінені кваліфікаційні вимоги до осіб, яких прийматимуть на роботу в Інспекцію.  “Щоб не допустити корупційного ризику і не допустити свавільного ухвалення рішень посадовими особами, потрібно якомога визначити сферу їх компетенції, межі права в яких вони діють. Тоді у кожної посадової особи буде менше шансів піддатися на треті впливи”, – додала Костенко.

Олена Костенко наголосила, що структурно-функціональна реформа ДАБІ буде поєднана з оцінюванням якості роботи співробітників і будуть зроблені організаційні висновки. Разом з тим, за словами Олени Костенко, зараз розробляється нормативна база для законного стимулювання та підвищення оплати праці.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України 24 грудня призначив Олену Костенко першим заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України, а 27 грудня на Костенко було покладено виконання обов’язків голови ДАБІ.

Фото: Facebook-сторінка Олени Костенко

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новини києва, новини україни, мнение, дабі, думка, олена костенко, державна архітектурно-будівельна інспекція, ліцензії

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій