субота, 27 квітня 2024 г.

Чоловічий монастир УПЦ попросили до 29 березня звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври (документ)

Чоловічий монастир УПЦ попросили до 29 березня звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври (документ)

Виконуючий обов’язки генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра” Олександр Рудник попередив релігійну організацію Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви про розірвання договору про безоплатне користування монастирем культовими будівлями та іншим майном заповідника, та нагадав, що монастир має звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври до 29 березня 2023 року.

Про це KВ дізналась з повідомлення на офіційному сайті Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Української Православної Церкви.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На сайті монастиря оприлюднено лист-попередження в.о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра” Олександра Рудника.

У листі Олександр Рудник нагадав, що між Національним заповідником “Києво-Печерська лавра” та Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (Чоловічий монастир) УПЦ укладено Договір №2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Згідно з Указом Президента України № 820/2022 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, постановою Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2022 року № 1416 було утворено Міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій та рекомендацій щодо організації виконання окремих завдань, пов’язаних з діяльністю релігійних організацій в Україні.

Під час своєї роботи ця міжвідомча робоча група встановила порушення монастирем умов договору щодо використання державного майна.

“Враховуючи висновки Міжвідомчої робочої групи та лист Міністерства культури та інформаційної політики України від 09.03.2023 № 06/34/2234-23, на підставі п. 8.1. Договору, Заповідник попереджає про розірвання Договору з 29.03.2023 року”, – йдеться у листі в.о. генерального директора заповідника.

Також Олександр Рудник заявив, що з метою проведення процедури приймання-передачі державного майна, монастирю необхідно здійснити заходи щодо звільнення будівель та споруд що є державною власністю та які перебувають на балансі заповідника, за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 11, м. Київ, вул. Лаврська, 15. Монастир має піти з Лаври до 29 березня 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, 1 грудня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким доручено Кабінету міністрів Дениса Шмигаля розробити законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних організацій.

5 січня 2023 року Успенський собор та Трапезну церкву в Києво-Печерській лаврі офіційно забрали з користування Української Православної Церкви (УПЦ).

Читайте: Держава офіційно забрала з користування УПЦ Успенський собор і Трапезну церкву Києво-Печерської лаври, – Ткаченко

Фото: tverezo.info

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, новини україни, упц, києво-печерська лавра, лавра, мінкульт, договір, заповідник, українська православна церква, чоловічий монастир, олександр рудник

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій