середа, 21 серпня 2024 г.

БЮТ хочет лишить редакторов муниципальных СМИ приставки “и.о” и назначить Бригинца руководить ТРК “Киев”

С целью улучшения работы муниципальных СМИ фракция “БЮТ-Батькивщина” в Киевсовете инициирует скорейшее утверждение на своих должностях руководителей, которые много лет работают в статусе “исполняющих обязанности”. А также предлагает назначить на должность руководителя телеканала “Киев” депутата Киевсовета последних двух созывов Александра Бригинца.

Об этом заявила лидер фракции “БЮТ-Батькивщина” в Киевском городском совете Татьяна Мелихова.

“Фракция “БЮТ-Батькивщина” предложила с целью прекращения хаоса и нестабильности в коммунальных СМИ лишить нынешних руководителей газет “Крещатик” и “Вечерний Киев” и радиостанции “Голос Киева” статуса “и.о.”, превратив их в полноценных руководителей без соответствующей приставки, дав редакторам возможность думать о перспективе и развитие своих СМИ, а не о том, как сохранить свой пост. Исполняющие обязанности освобождаются от должности лишь одним росчерком пера, а полноценные руководители по решению сессии Киевсовета. Таким образом, мы даем редакторам определенные гарантии, защищаем их от произвола чиновников, но и требовать будем соответственно больше”, - подчеркнула Мелихова.

Депутат подчеркнула, что у фракции “БЮТ-Батькивщина” есть претензии к нынешним руководителям СМИ, но, в то же время, есть понимание, что находясь в ручном управлении со стороны киевской власти, не имея гарантий и защиты, редакторы не могут реализовать себя в полной мере. И в таком состоянии Роман Кострица (Коммунальное предприятие “Редакция газеты “Вечерний Киев”) работает уже 5 лет, Денис Жарких (Газета Киевского городского совета “Хрещатик”) 4 года, а Андрей Васин (Коммунальное предприятие “Радиостанция “Голос Киева”) 3 года.

“Дать руководителю больше защиты и больше ответственности - это лучше, чем держать человека в подвешенном состоянии и управлять ею в ручном режиме”, - уверена Мелихова.

“Что касается ТРК “Киев”, то там ситуация другая, там нет руководителя, годами руководит коллективом – очередной “и.о.” на телеканале назначен лишь в конце прошлого года. К тому же, ТРК “Киев” - влиятельное и самое затратное для города муниципальное СМИ, поэтому для усиления ответственности, БЮТ-Батькивщина предлагает назначить на эту должность депутата Киевсовета, а не специалиста со стороны.

К счастью, среди депутатов есть профессиональный специалиста в области телевидения и журналистики - Александр Бригинец. Он принципиальный и профессиональный человек, по образованию и роду занятий - журналист, он публично принципиально отстаивает интересы города. Его принципиальная позиция, позволит каналу стать настоящим помощником и киевлянам, и власти в улучшении ситуации в Киеве”, - убеждена Мелихова.

Бригинец А.Н. закончил в 1986 году факультет журналистики Киевского национального университета им.Т.Г.Шевченко, член союза журналистов СССР, позднее - член союза журналистов Украины, работал журналистом в газете “Киевская правда”, редактором в издательстве “Молодь”, главным редактором журнала “Время ”, руководителем интернет-холдинга “Главное”, продюсером радиопроекта для Национальной радиокомпании, был продюсером телевизионных проектов для телеканалов “Киев”, “Первый Национальный”, “ICTV” и “1 +1 ”, продюсером телеканала “ОТV ”, в предыдущем депутатском созыве - секретарем профильной комиссии, которая занималась средствами массовой информации.

Теги: Новости

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.