п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Большая часть программы “Киев без барьеров” должна быть реализована к концу 2019 года (видео)

Большая часть программы “Киев без барьеров” должна быть реализована к концу 2019 года (видео)

В Киеве стартует реализация городской целевой программы “Киев без барьеров”. Депутат Киевсовета Олег Гелевей считает, что у заказчиков и исполнителей будет достаточно времени, чтобы к концу весны сделать проектную документацию и за лето провести все строительные работы. Сколько на это нужно средств - пока неизвестно, но, по словам депутата, “денег в городе хватает и на “Киев безбарьерный” в том числе”.

Об этом KV стало известно из эфира депутата Киевсовета, главы постоянной комиссии Киевсовета по вопросам здравоохранения и социальной защиты Олега Гелевея (фракция ВО “Свобода”) в программе “Депутатська приймальня” на телеканале “Киев ТВ”, которая вышла 14 февраля 2019 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Ведущая поинтересовалась состоянием выполнения городской целевой программы “Киев без барьеров”.

“Мы стоим только на начале этого пути… Надеемся, что к концу 2019 года будет реализована большая часть этой программы. Она предусматривает не только реконструкцию тех объектов, которые уже есть, а и создание новыми объектами условий для ликвидации неудобств по перемещению людей с проблемами здоровья”, - рассказал депутат.

Он отметил, что для исполнителей работ достаточно времени, чтобы, “скажем, к концу весны-началу лета сделать проект и за лето построить все необходимое”. Для собственников объектов, которые нарушат условия программы, будет предусмотрена “финансовая ответственность”.

“У нас есть достаточно контролирующих инстанций, в том числе “Киевблагоустройство” и др. Простым методом (будет стимулироваться выполнения программы - KV) - наложением штрафа для уже существующих объектов. А для новых - не согласовывайте их проекты, если это не заложено у них в строительстве”, - сообщил Гелевей.

По его словам, говорить о конкретной сумме, необходимой для реализации данной программы, пока рано, поскольку “для каждого управления, которое отвечает за тот или иной объект, предусмотрено отдельное финансирование”.

“Думаю, что глупо говорить, что в таком городе, как Киев, нет средств. Бюджет столицы в этом году - 57 млрд гривен. Вероятно, денег в городе хватает и на “Киев безбарьерный” в том числе”, - подчеркнул депутат.


Как сообщала ранее KV, 18 декабря 2018 года на пленарном заседании Киевского городского совета депутаты утвердили городскую целевую программу “Киев без барьеров”. Решение поддержали 67 депутатов.

Всего на все меры, предусмотренные в документе в течение четырех лет, заложено 446,8 млн гривен. Более 130 млн гривен планируется направить на обеспечение беспрепятственного доступа к транспорту и объектам транспортной инфраструктуры.

Читайте: Власти Киева планируют за три года обеспечить безбарьерность 40 станций метрополитена

Фото: КиевVласть

KиевVласть

Катерина Борисенко

Теги: новости киева, кгга, целевая программа, маломобильные группы населения, киев без барьеров, люди с инвалидностью, Гелевей, безбарьерное пространство, комиссия здравоохранения, городская среда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.