вівторок, 7 травня 2024 г.

Адвокату, якого разом з ексголовою Верховного Суду викрили на хабарі, присудили умовний термін та зобов`язали перерахувати 21 млн гривень на армію

Адвокату, якого разом з ексголовою Верховного Суду викрили на хабарі, присудили умовний термін та зобов`язали перерахувати 21 млн гривень на армію

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та адвокатом Олегом Горецьким (на фото), якого разом з ексголовою Верховного Суду Всеволодом Князєвим САП та НАБУ викрили на одержанні 2,7 млн доларів США неправомірної вигоди. Суд звільнив Горецького від відбування призначеного покарання терміном на 5 років за гратами із іспитовим строком 3 роки. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби САП. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“12 жовтня 2023 року колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом, якого разом з ексголовою Верховного Суду САП та НАБУ викрили на одержанні 2,7 млн доларів США неправомірної вигоди”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В САП зазначили, що відповідно до угоди суд визнав особу винуватою у пособництві в пропозиції службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй та третій особі неправомірну вигоду та наданні такої вигоди за вчинення службовою особою, в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України та у шахрайстві за ч. 4 ст. 190 КК України.

“За вироком суду йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від відбування призначеного покарання із іспитовим строком 3 роки. За умовами угоди особа зобов’язана співпрацювати зі стороною обвинувачення та надавати викривальні покази, а також перерахувати 21 млн гривень на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проект Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації – “Армія дронів”, – зазначають в САП. 

Крім того, вилучені в ході розслідування грошові кошти у сумі близько 29 млн гривень також будуть перераховані на підтримку Збройних сил України. Крім того, у порядку спеціальної конфіскації стягується 350 тис. доларів США.

Як повідомили в Центрі протидії корупції, мова йде про Олега Горецького – адвоката колишнього судді Верховного суду Всеволода Князєва. 

Нагадаємо, НАБУ та САП 3 жовтня завершили розслідування у справі щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Йому інкримінують одержання хабара в особливо великому розмірі. Наразі матеріали справи мають відкрити стороні захисту для ознайомлення.

Читайте: У справі колишнього голови Верховного Суду Князєва завершили слідство

16 травня 2023 року пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження голови ВС Всеволода Князєва внаслідок висловлення йому недовіри. Також 16 травня НАБУ і САП повідомили Голові Верховного Суду та адвокату про підозру. Згодом розслідування стосовно адвоката виділили в окреме кримінальне провадження.

Читайте: Головний суддя України та його спільник-адвокат офіційно отримали підозри в мегахабарництві

Згодом, 3 серпня, прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру власнику групи “Фінанси і кредит” Костянтину Жеваго. Справа стосується надання хабара голові та суддям Верховного Суду.

Читайте: У справі ексголови Верховного Суду підозру отримав власник групи “Фінанси і кредит” Жеваго

Рішенням суду Князєв  перебуває під вартою. Суд неодноразово зменшував йому розмір застави, із понад 107 мільйонів гривень вона зменшилась до 45 мільйонів.

Читайте: Суд взяв під варту ексголову Верховного Суду Князєва із заставою у 107 млн гривень та ВАКС продовжив термін тримання під вартою ексголови Верховного Суду Князєва 

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, суд, набу, сап, хабар, вакс, верховний суд, всеволод князєв, олег горецький

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій