субота, 27 квітня 2024 г.

Зоозахисники вимагають від Кличка звільнити директорку КВ “КМЛВМ” Мазур за масову загибель собак в бородянському притулку

Зоозахисники вимагають від Кличка звільнити директорку КВ “КМЛВМ” Мазур за масову загибель собак в бородянському притулку

Зоозахисники вимагають від мера Києва Віталія Кличка негайно звільнити директору комунального підприємства “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” (КП “КМЛВМ”) Наталію Мазур за те, що її бездіяльність призвела до масової загибелі собак в бородянському притулку під час окупації російськими військами. Крім того, ТКК Київради буде пропонувати реформувати КП "КМЛВМ" аж до його ліквідації.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook власниці та керівниці притулку для тварин “Сіріус” Олександри Мезінової.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

16 лютого відбулось засідання тимчасової контрольної комісії (ТКК) Київради з питань перевірки діяльності КП “КМЛВМ”, яку очолює Наталія Мазур. Причина створення ТКК – загибель 222 собак (за неофіційними даними – 300 собак) в бородянському притулку, який знаходиться селі Нове Залісся, вул. Студентська, 24 (Бучанський район Київської обл.).

Супутниковий знімок притулку, який не постраждав внаслідок російської окупації, фото: Хвостата BANDA

За словами керівниці та власниці притулку для безпритульних тварин “Сіріус” Олександри Мезінової, в бородянському притулку “із практично 500 тварин загинула майже половина, а ті, хто залишився, були в дуже тяжкому стані і теж потім не всі вижили”.

Масова загибель собак відбулась через голод і зневоднення, бо співробітники притулку залишили собак зачиненими в вольєрах.

Загиблі собаки в бородянському притулку, фото: UA Animals

“Страшно і дуже сумно від того,що Мазур, яка очолювала КП і мала все зробити, щоб горя не сталося, а зараз, якщо вже ця біда прийшла, визнала свою провину і звільнилася, але вона намагалася перетворити засідання на якусь виставу, де вона героїня і водночас жертва обставин. Ми зрозуміли з її виступу,що війна тільки особисто  в неї,вона на барикадах і рятувала від голоду всіх тварин Києва, а ми всі весь цей час десь відпочивали на Мальдівах.Тільки жодного правдивого слова не прозвучало ,що вона зробила, щоб врятувати підопічних собак, ні слова про волонтерів, які дійсно переймалися цим питанням, рятували цих нещасних створінь”, – написала Олександра Мезінова.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вона повідомила, що разом із іншими зоозахисними організаціями написали листи на мера Києва Віталія Кличка, на заступника голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петра Пантелєєва, директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тимура Ткаченка та депутатів Київради з вимогою негайно звільнити директорку КП “КМЛВМ” Наталію Мазур і ліквідувати КП, віддавши гроші з бюджету зоозахисним організаціям, які довели на практиці свою ефективність.

Олександра Мезінова впевнена, що чиновники КМДА та деякі депутати Київради три роки захищають Наталію Мазур через корупційну складову в діяльності КП “КМЛВМ”.

“КП нічого не робить багато років, в тому числі, три роки, коли його очолює Мазур. І раніше гинули тварини від недбалих операцій, стерилізацій, відсутності карантину і дезинфекції… Зараз [бородянський] притулок не функціонує. І це в той час, коли якраз багато тварин страждає. Від КМДА є маленький притулочок-перетримка на ВДНГ(Виставковому центрі, – КВ). А Мазур пише хвалебні пости про рятування сотень тварин. А де ж хоч якийсь спогад про тих, кого ви замордували? Де хоч згадка? Їх що,не було? Все добре?”, – наголосила Олександра Мезінова.

Крім того, вона зазначила, що всі заяви в поліцію від зоозахисників зависли. “Чому? Корупційні дії нецікаві під час війни? Нецікаве жорстоке ставлення до тварин?”, – резюмувала керівниця притулку “Сіріус”.

На засіданні ТКК було вирішено зробити виїзне засідання в бородянському притулку, спрямувати запит на Департамент фінансів КМДА стосовно фінансування КП “КМЛВМ” тощо. Бо притулком і до повномасштабного вторгнення, і після деокупації опікувались волонтери. І саме місцеві мешканці та волонтери рятували під час окупації собак з притулку.


Нагадаємо, ТКК з розслідування масової загибелі собак в бородянському притулку Київрада створила 25 серпня 2022 року. ТКК очолила Євгенія Кулеба (фракція “Слуга народу”). Також до складу ТКК увійшли Володимир Кравець (фракція “Опозиційна платформа – За життя”), Олеся Пинзеник (фракція “УДАР”), Ольга Чайка (фракція “Європейська солідарність”), Алла Шлапак (фракція “ВО “Батьківщина”), Юлія Ярмоленко (фракція “Єдність”) та Зоя Ярош (фракція “Голос”). ТКК має не пізніше, ніж через 183 дні після її створення подати на затвердження Київради звіт про свою роботу.

Детальніше: У Київраді зацікавилися масовою загибеллю тварин в бородянському притулку

Зазначимо, громадські організації “Асоціація зоозахисних організацій України” та “Київський еколого-культурний центр” ще 15 серпня 2022 року направили меру Віталію Кличку лист із черговою вимогою про звільнення директора КП “КМЛВМ” Наталії Мазур та її начальства (заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного та заступника директора Департаменту благоустрою Михайла Буділова) через масову загибель тварин у бородянському притулку та провал службового розслідування.

Відповідну комісію з розслідування масової загибелі собак в бородянському притулку КМДА створила на початку червня 2022 року.

Читайте: КМДА створило комісію по розслідуванню масової загибелі собак в притулку для тварин в Бородянці

Крім того, в вересні минулого року під петицією про звільнення Наталії Мазур підписались понад 6 тис. киян, але Віталій Кличко фактично проігнорував цю петицію.

Наталія Мазур очолює КП “КМЛВМ” із січня 2019 року. Ця установа знаходиться в підпорядкуванні Департаменту міського благоустрою КМДА, яким з 1 січня 2021 року тимчасово керує Тимур Ткаченко.Його заступник Михайло Буділов працює заступником директора цього органу з квітня 2021 року, широкому загалу він більше відомий, як депутат VIII скликання Київради від “ВО “Свобода”. Олександр Возний очолює Управління екології та природних ресурсів КМДА з 11 лютого 2021 року. Роботу цих структур КМДА контролює Петро Пантелеєв.

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, алла шлапак, тимур ткаченко, олеся пинзеник, олександр возний, зоя ярош, михайло буділов, ольга чайка, заступник голови кмда, володимир кравець, євгенія кулеба, сіріус, наталія мазур, петро пантелєєв, департамент міського благоустрою кмда, Олександра Мезінова, управління екології та природних ресурсів кмда, юлія ярмоленко, бородянський притулок для тварин, тимчасова контрольна комісія київради, кп кмлвм, мер києва віталій кличко, комунальне підприємство київська міська лікарня ветеринарної медицини

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій