п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Згурівська селищна рада просить Президента Зеленського ввести санкції проти депутатів та олігархів-втікачів

Згурівська селищна рада просить Президента Зеленського ввести санкції проти депутатів та олігархів-втікачів

Згурівська селищна рада просить Президента Зеленського ввести санкції проти держслужбовців України та олігархів, які втекли за кордон у період з 30 січня по 16 лютого 2022 року. Окрім цього звернення на сесії ради сьогодні, 22 лютого, була прийнята програма організації тероборони Згурівської громади на 2022-2023 роки.

Про це KV стало відомо із відповідних рішень Згурівської селищної ради, оприлюднених депутатом, головою регламентної комісії Згурівської селищної ради Євгеном Чубуком.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Сьогодні відбулася позачергова сесія Згурівської селищної ради, на якій була прийнята Програма організації територіальної оборони в Згурівській ОТГ на 22-23 рр. та були передбачені кошти на виконання її заходів", – йдеться в публікації.

Повідомляється також, що Згурівською селищною радою було прийнято звернення до Президента України Володимира Зеленського про введення санкцій щодо народних депутатів України, посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та олігархів, які втекли за кордон у період з 30 січня по 16 лютого 2022 року.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“У зв’язку з загрозою повномасштабного вторгнення військ Російської федерації депутати вимагають невідкладно закрити державний кордон із Російською Федерацією, заборонити всі антидержавні партії та організації, ухвалити Проект Закону №2549 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм), зареєстрований народним депутатом Оксаною Савчук 6 грудня 2019 року, позбавити громадянства України народних депутатів України та посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року і не повернулися до 00:00 годин 16 лютого, чим порушили присягу державного службовця в умовах триваючої російської воєнної агресії проти України та загрози повномасштабного вторгнення, посіяли паніку серед українців, ухвалити рішення РНБО України про повернення в державну та комунальну власність стратегічні підприємства та підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення, що належать олігархам, які втекли за кордон у період 30 січня – 15 лютого і не повернулися до 00:00 годин 16 лютого 2022 року, а також позбавити мандатів народних депутатів, депутатів місцевих рад, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня – 15 лютого 2022 року і не повернулися до 00:00 годин 16 лютого, чим порушили присягу народного депутата, депутата місцевої ради в умовах триваючої російської воєнної агресії проти України та загрози повномасштабного вторгнення”, – йдеться в документі. 



Нагадаємо, сьогодні, 22 лютого, Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян України за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Зеленський заявив, що рішеннями про визнання "незалежності" окупованих районів Донецької та Луганської областей Росія порушує суверенітет та територіальну цілісність України та легалізує свої війська на Донбасі, які перебували на окупованих територіях з 2014 року.

Читайте також: “Россия фактически объявила Украине войну”, – Кличко (видео)

Фото: із відкритих джерел

КиевVласть

Владислава Олейник

Теги: новости киевщины, позиция, обращение к президенту, згуровская община, згуровский сельсовет, программа по теробороне

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
Календар подій