четвер, 28 березня 2024 г.

“Завершений черговий етап реконструкції Київського зоологічного парку” - Вячеслав Непоп

“Завершений черговий етап реконструкції Київського зоологічного парку” - Вячеслав Непоп

На часі продовження активного втілення в життя подальшого плану робіт.

Про це KV стало відомо з повідомлення 44.ua.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Багато хто з містян пам'ятає час, коли не так давно мерія Києва представила проект реконструкції Київського зоологічного парку. Зокрема, про це широкому загалу на своїй Facebook-сторінці повідомив заступник голови КМДА Віталія Кличка Вячеслав Непоп: “На Мадагаскар – за пару доларів? Легко! Це не реклама гарячих турів, а цілком реальний план на майбутнє – купуєте білет на метро і... білет в зоопарк!”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Проведення яких робіт намічено планом?

Із самого початку планом реконструкції Київського зоопарку, що за адресою проспект Перемоги 32, було заплановано облаштування декількох ділянок:

  • “Мавпячі острови”.
  • “Африканська саванна” та “Африканський ліс”;
  • “Мадагаскар”, “Нова Гвінея” та “Острів Комодо”;
  • “Долина слонів та носорогів”; 
  • “Будинок пінгвінів”;

При цьому, жодних планів стосовно перенесення зоопарку від станції метро “Політехнічна” чи зменшення його території, заступник голови КМДА Вячеслав Непоп не озвучив. За його словами, усі господарські зони, зокрема ветеринарна клініка з карантинними вольєрами, кормокухня тощо, будуть модернізовані відповідно до сучасних вимог. Це дозволить доглядати за тваринами за найвищими стандартами європейських еко-парків.

До речі, роботи з реконструкції зоопарку проводилися поетапно з тією метою, щоб гості зоопарку в будь-який момент могли відвідати основні експозиції. До слова, всі вищезазначені плани реконструкції – це далеко не все, що міська влада планує втілити в життя для комфортного і пізнавального дозвілля киян та гостей столиці.

“Ні!” – пустим обіцянкам. “Так!” – активним діям

На офіційному веб-порталі КМДА зазначено, що реконструкція Київського зоопарку – процес, що розрахований на шість черг, які складаються з 40 етапів. На території Київського зоопарку вже завершено реалізацію 3-х пускових комплексів першої черги, а саме: нова вхідна група, універсальний вольєр і каскад озер, що складається з 3 водойм: декоративної з “садом каменів”, коропової з альтанкою в японському стилі та для пеліканів з будівлею для їх зимування. Озера мають сучасну багаторівневу систему очищення.

Наразі ведуться роботи з будівництва нового приматника площею 7,3 тис. кв.м. з літніми та зимовими вольєрами. Будуть створенні максимально природні умови для утримання мавп, при цьому з відкритими просторами та комфортними куточками для їх усамітнення та відпочинку. Завершення робіт планується у 2021 році.

Як зазначив Вячеслав Непоп, реконструкція Київського зоопарку – процес, який, по-перше, враховує потреби тварин, а по-друге, зорієнтований на побажання відвідувачів. Тобто, з одного боку, створюється простір для тварин, який не завдасть їм стресу і дасть можливість розвиватися в умовах, наближених до природних. З іншого боку, Київський зоопарк розташований в центрі столиці та його щодня відвідують тисячі людей, про інтереси яких також потрібно дбати. Зокрема, з цією метою для зручності відвідувачів у складі зоопарку побудовано паркінг на 435 машино-місць, який 22 вересня офіційно відкрили голова КМДА Віталій Кличко і його заступник Вячеслав Непоп.

Триповерховий паркувальний комплекс обладнаний всіма необхідними сучасними інженерними системами, що інтегровані в загальну диспетчерську систему зоопарку.

Встановлено енергоефективну систему автоматичного керування освітленням та сучасне обладнання для відеоспостереження. Для власників електротранспорту на паркінгу встановили 7 зарядних станцій. Не забули і про двоколісний транспорт – є окрема зона для паркування велосипедів. На території працюють комфортабельні вбиральні і кімната матері та дитини.

Зоопаркінгом можуть користуватися не лише відвідувачі зоопарку, а і всі бажаючі автовласники. Як зазначив мер Києва Віталій Кличко, станом на сьогодні, це найкращий муніципальний паркінг в Україні.

Як бачимо, саме завдяки зусиллям керівництва КМДА та підтримці громади Києва, зоопарк перетворюється на зелену оазу в центрі міста, затишний природний дім для тварин та комфортний простір для відпочинку киян та гостей столиці. А хіба щось може бути краще?!

Читайте: Віталій Кличко відкрив новозбудований паркінг у столичному зоопарку (фото, відео)

Фото: 44.ua

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, вячеслав непоп, зоопарк, паркінг, зоопаркінг

четвер, 28 березня 2024 г.
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
Календар подій