четвер, 18 квітня 2024 г.

Заступник керівника парламентської фракції “Слуги народу” під час повномасштабної війни придбав маєток на Печерську на ім’я своєї співмешканки

Заступник керівника парламентської фракції “Слуги народу” під час повномасштабної війни придбав маєток на Печерську на ім’я своєї співмешканки

Заступник керівника парламентської фракції “Слуги народу”, заступник керівника комітету Верховної Ради (ВР) з питань аграрної та земельної політики та голова Чернігівської обласної парторганізації Павло Халімон (на фото) мешкає в маєтку на Печерську, який він придбав в червні 2022 року на ім’я своєї співмешканки. Вартість покупки значно нижча за ринкову, але Халімон і його співмешканка відмовляються коментувати купівлю маєтку. Ймовірно, Халімона буде звільнено з посади заступника керівника фракції.

Про це KВ стало відомо з сюжету  журналіста “Української правди” Михайла Ткача.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

В сюжеті йдеться про те, що, за словами джерел “УП”, в червні 2022 року неподалік від Національного ботанічного саду ім. Гришка заступник керівника парламентської фракції “Слуги народу” Павло Халімон придбав маєток за 10,3 млн гривень: будинок – за 6,5 млн гривень, землю – за 3,8 млн гривень.

Офіційним покупцем стала співмешканка нардепа Анастасія Котеленець – ексспівробітниця Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, доктор філософії та ексспівробітниця компанії “Fox Lingerie” – продажу жіночої білизни.

Журналісти неодноразово зафіксували Павла Халімона біля маєтку та в самому маєтку, в тому числі, в темну годину доби – разом з Анастасією Котеленець та малою дитино. “Виглядає так, наче Анастасія Котеленець є співмешканкою Павла Халімона. І він за класикою, аби не декларувати, не звітувати, не пояснювати та щоб ніхто не дізнався, записав цей маєток на неї”, – сказано в сюжеті.

Павло Халімон біля маєтку на Печерську, скрін з YouTube

Павло Халімон і Анастасія Котеленець не стали коментувати купівлю маєтку – кинули слухавки, щойно почули запитання.

Продавець маєтку, архієрей ПЦУ Олександр Драбинко у письмовій відповіді на запит “УП” сказав, що “продав [маєток] занадто дешево, оскільки категорично були потрібні гроші, тим паче – розпочалась війна”. “Будинок втратив свою цінність і навіть говорили, що взяли б його під знос заради землі”, – написав Олександр Драбинко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В сюжеті розповідається, що в 2021 році Анастасія Котеленець також придбала 45 земельних ділянок за дуже низькою ціною: ділянку площею 2 га – за 29 тис. гривень, і ще одну аналогічну – за 30 тис. гривень.

“Від імені продавців деяких ділянок діяв Андрій Зорій, співзасновник ТОВ “Агро-Хаус” (наразі діяльність компанії припинено, – KВ), директором якого був Павло Халімон. Крім того, Зорій був партнером ексдружини Павла Халімона (Оксани Халімон) в ТОВ “Прометей-Газ” і став єдиним власником “Прометей-Газ” після того, як Павла Халімона було обрано до ВР (зараз Зорій володіє 70% в “Прометей-Газ”, – KВ) ”, – сказано в сюжеті. 

Водночас Анастасію Котеленець в цих угодах представляла Наталія Ропчан – співробітниця Павла Халімона в 2012 році в Головному територіальному управлінні юстиції Чернігівської області, та помічниця нардепа на договірних засадах, тобто на зарплаті з держбюджету.

Павло Халімон розповідає, що свій “шлях у велику політику” розпочав фактично ще в 2014 році. “Я професійно займаюсь хокеєм, і одного дня “на лід” до нас завітали представники “Кварталу 95”. Вони знімали комедійний ролик. Після того, як я дізнався, що Володимир Зеленський буде йти в Президенти, я до нього зателефонував і запропонував свою допомогу”, – розповідав Халімон.

В 2019 році він став представником кандидата в Президенти Володимира Зеленського в Чернігівській області, а згодом очолив обласну організацію “Слуги народу”.

Павло Халімон і Володимир Зеленський, 6 лютого 2019 року, фото: Facebook Павла Халімона

Але, за інформацією KВ, Павло Халімон в 2019 році отримав місце в виборчому списку “Слуги народу” (№55) завдяки протекції на той момент керівника партії Олександра Корнієнка, який зараз є першим віцеспікером ВР.

В сюжеті нагадали, що прізвище Павла Халімона вперше прозвучало в антикорупційних розслідуваннях у 2020 році, коли програма “Схеми” опублікувала записи, на яких парламентар від “Слуги народу” спілкується з аграрним бізнесменом, екснардепом від “БПП” Олегом Дмитренко. Тоді бізнесмен звинуватив нардепа у вимаганні, заради створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

“Вивчення зазначених аудіозаписів підтвердило вказані у заяві про вчинення кримінального правопорушення обставини вимагання неправомірної вигоди у сумі 40 млн гривень народним депутатом України. Детективи НАБУ вжили усі можливі заходи для початку досудового розслідування за заявою Дмитренка О.М., однак, відмова Генерального прокурора (Ірини Венедиктової, – КВ) вінести відомості за цим фактом до ЄРДР унеможливила здобуття у законний спосіб докази протиправної діяльності народного депутата України”, – повідомляли в 2020 році “Схеми”.

Спілкування Халімона з аграрним підприємцем невипадкове, бо Халімон, в тому числі, обіймає посаду заступника керівника комітету ВР з питань аграрної та земельної політики.

Як голова Чернігівської обласної організації партії “Слуга народу”, Павло Халімон, вочевидь, має непогані стосунки з керівником Чернігівської облорганізації ВО “Батьківщина” та нардепом від цієї партії Валерієм Дубілем.

Другий ліворуч – Павло Халімон, другий праворуч – Валерій Дубіль, фото з центрального офісу ВО “Батьківщина”: Facebook Павла Халімона

Сьогодні керівник парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія в своєму Telegram-каналі повідомив, що "Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції". "Що стосується інших форм відповідальності, то ми закликаємо правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям. Якщо було порушено закон – значить за це потрібно понести покарання", - написав Арахамія..

Нагадаємо, тяга до розкошів під час повномасштабної війни проти росії демонструє також заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, який їздить на позашляховику, переданому американцями для потреб фронту, та за 230 тис. гривень на місяць мешкає в маєтку київського забудовника Ігоря Ніконова

Читайте: Льовочкіни за парканом: заступник керівника ОП Тимошенко мешкає в будинку забудовника Ніконова

Фото: Facebook Павла Халімона

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, володимир зеленський, слуга народу, президент україни, давид арахамія, олександр корнієнко, павло халімон, маєток на печерську, анастасія котеленець, тов агро-хаус, тов прометей-газ, чернігівська обласна організація партії слуга народу

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій