п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Заступник голови ОП Тимошенко: швейцарська Stadler вибрала локацію для виробництва електричок Kyiv City Express в Україні

Заступник голови ОП Тимошенко: швейцарська Stadler вибрала локацію для виробництва електричок Kyiv City Express в Україні

Швейцарська компанія “Stadler” вироблятиме поїзди для проєкту “Kyiv City Express” в Україні. Відповідний меморандум вже підписаний між компанією і "Укрзалізницею".

Про це KV стало відом з інтерв'ю Інтерфаксу” заступника голови ОП, координатора програми Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” Кирила Тимошенка.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Укрзалізниця” вже підписала меморандум про локалізацію в Україні заводу з виробництва поїздів швейцарською компанією “Stadler”. Вони вже вибрали локацію у нашій країні. Проєкт, який починаємо вводити в життя, потрібен Києву і агломерацій навколо. Комфортабельні поїзди зі стиковками до метрополітенів розвантажать під'їзди до столиці”, – сказав він, додавши, що вже в цьому році компанія передасть один або два потяги для тестування.

Крім того, триває робота над реалізацією інших проєктів у рамках “Великого будівництва”. Так, за словами Тимошенка, Запорізький міст можливо відкрити для руху до 30-ї річниці Незалежності. Нещодавно було оголошено тендер на добудову Дарницького моста в Києві, розповів заступник голови ОП.

У роботі також найдовша в Україні траса М-30 довжиною в 1400 км і спеціальна траса на Кишинів з мостами. “Крім того, ми додали до “Великого будівництва” пункти пропуску. Цього року будемо реконструювати і відкривати нові в Чернівецькій і Закарпатській областях”, – заявив Тимошенко.

Розширення програми Президента також торкнулося розвитку авіаінфраструктури. Зараз до “Великого будівництва” додані регіональні аеропорти в Кривому Розі, Ужгороді, Рівному, Чернівцях, інших містах, вже ведуться роботи над створенням аеропорту в Дніпрі.

“Ми наростили обсяги будівництва, тому що за попередні роки в країні накопичилося багато інфраструктурних проблем”, – резюмував Тимошенко.

Нагадаємо, раніше заступник глави ОП, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко оголосив про амбітні плани щодо оновлення дорожньої мережі України. За його словами, до кінця 2023 року Укравтодор зможе відремонтувати 20 тисяч км загальнодержавних трас між містами.

Читайте: Понад три тисяч учнів Київщини навчаються в кращих школах завдяки “Великому будівництву”

Фото: sluga-narodu.com

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, позиция, Укрзалізниця, кирило тимошенко, н овини київської області, Stadler

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
Календар подій