неділя, 19 травня 2024 г.

За минулу добу сили повітряної оборони знищили 23 з 25 ворожих крилатих ракет, - Повітряні сили ЗСУ

За минулу добу сили повітряної оборони знищили 23 з 25 ворожих крилатих ракет, - Повітряні сили ЗСУ

Сьогодні вночі ворог завдав масованого удару по Києву. Атака була здійснена з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗСУ. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМВА та повідомлення Повітряних сил ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомили в пресслужбі Повітряних сил, близько 22:00 години 8 травня із носіїв у Чорному морі противник випустив вісім крилатих ракет “Калібр”, які спрямував на східні регіони країни.

“Усі вісім – знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід". Уже ближче до 04.00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації  – чотирьох Ту-95мс (район Каспію). Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Центр" знищено 14 крилатих ракет, ще одну – у зоні відповідальності повітряного командування "Південь". Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555”, – зазначили в Повітряних силах. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗСУ. 

“П’ята повітряна атака по Києву з початку травня! З максимальною щільністю і потужністю нападу саме до 9 травня! Це прояв справжнього культу “Побєдобєсія” – з дня закінчення Другої світової війни створити собі сакральну дату і намагатися вбити цього дня якомога більше цивільного населення!”, – зазначив начальник КМВА Сергій Попко. 

ТГ

Попко повідомив, що сьогоднішня нічна атака була здійснена з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. Напередодні рашисти навмисно задіяли рекордну кількість “Shahed” аби виявити і максимально виснажити ППО Києва. Але, як і на фронті, плани агресора провалилися. 

“Випущені крилаті ракети, ймовірніше всього типу Х-101 (Х-555), не досягли своїх цілей. Протиповітряна оборона столиці знову спрацювала відмінно! За попередьною інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка ворожих повітряних цілей! Влучань не допущено.Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків. Інформація оновлюється і уточнюється. Дякуємо нашій ППО за збережені життя киян!” – додав Попко. 

Трохи раніше в КМВА повідомляли, що за попередніми наслідками збиття ворожих ракет над столицею в Голосіївському районі внаслідок падіння уламків в подвір'я приватного будинку сталось загоряння. 

В Шевченківському районі виявлені уламки на проїжджій частині.

Нагадаємо, сьогодні розпочалася чотириста сорокова доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Протягом минулої доби противник завдав 30 ракетних, 61 авіаційного удару та здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, є постраждалі. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги.

Читайте: За минулу добу сили ЗСУ відбили 42 атаки ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, – Генштаб

Фото: Хвиля

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, кмва, голосіївський район, Сергій Попко, шевченківський район, ворожі обстріли, влучання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій