четвер, 18 квітня 2024 г.

Вместо скандальной стройки на озере Утином могут обустроить экопарк

Вместо скандальной стройки на озере Утином могут обустроить экопарк

Новый поворот в деле о застройке Утиного озера на Позняках - на берегах водоема могут обустроить экопарк с одноименным названием. Концепцию парка предложили в рамках “Общественного проекта”. На реализацию потребуется около 1 млн гривен. 

Об этом KV стало известно из информации на сайте “Общественный проект”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Сообщается, что на сайте продолжается голосование за идеи киевлян, которые будут реализовывать за счет бюджета в 2017 году.

Читайте: В Киеве стартовало голосование за лучшие общественные проекты

Проект "Создание экопарка" Озеро Утиное "увеличит количество мест отдыха на природе в Дарницком районе, сохранит естественное озеро Утиное и локацию диких птиц на нем", - убеждена автор идеи Татьяна Булавская.

За эти средства предлагают вывезти мусор, подготовить участок под функциональные площадки, уложить асфальт, мощение дорожек, установить деревянные скамейки, оборудование для детской площадки, смонтировать освещение, провести благоустройство и озеленение территории, высадить деревья.

Поддержали проект пока что только 39 человек. Однако до конца голосования остается 31 день.

Напомним, строительный конфликт вокруг водоема на Позняках продолжается уже около двух лет.  Земельный участок площадью 1,9 га был отведен КП “Житлоинвестбуд-УКБ” под жилую застройку решением Киевсовета № 767/767 от 26.12.2014 года.  

В сентябре 2016 года депутат Киевсовета Алексей Новиков пытался внести Утиное озеро, расположенное на участке, в перечень объектов водного фонда. А постановлением Дарницкого районного суда Киева от 12.09.2016 года соответствующий земельный надел был арестован.

Однако, поддерживать начинания Новикова до решения Апелляционного суда депутаты Киевсовета отказались.

Читайте: Утиное озеро не признают объектом водного фонда до решения Апелляционного суда 

10 ноября вопрос Утиного озера так и не включили в повестку дня сессии горсовета, а на последующих заседаниях он вообще не рассматривался.

Читайте: Кличко не позволил Киевсовету рассмотреть вопрос Утиного озера

КиевVласть

 

Елена Мазина

Теги: новости киева, утиное озеро, бюджет участия, экопарк, гражданский проект

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.