середа, 24 квітня 2024 г.

В киевской полиции начались увольнения: Аваков снял начальника столичного главка МВД

В киевской полиции начались увольнения: Аваков снял начальника столичного главка МВД

Вчера вечером министр внутренних дел Арсен Аваков по представлению главы Национальной полиции Хати Деканоидзе уволил начальника полиции Киева, генерал-майора милиции Александра Терещука, уроженца Винничины. Вскоре ожидаются увольнения и других высоких чинов.

Об этом KV стало известно из сообщения министра внутренних дел Украины Арсена Авакова на его Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook    

 “Начальник Киевского полицейского главка генерал Терещук освобожден от должности на основе подання Khatia Dekanoidze. Как и освобождены от своих должностей ряд высокопоставленных сотрудников главка Киева, не прошедших аттестацию”, - написал министр.

Начальник Киевского полицейского главка генерал Терещук освобожден от должности, на основе подання Khatia Dekanoidze. Ка...

Опубліковано Арсеном Аваковим 14 грудня 2015 р.

Отметим, представление на увольнение начальника киевского главка поступило Арсену Авакову буквально за пару часов до принятия решения, о чем сообщила в своем Twitter Хатия Деканоидзе.

Нардеп, участник второго тура выборов мэра Киева в 2015 году, Борислав Береза незадолго до сообщения главы Нацполиции в Twitter, написал в своем Facebook о скором увольнении Александра Терещука. По информации Борислава Березы, также будут уволены “ряд руководителей райотделов Киева и несколько ключевых руководителей Главка”.

100% инсайд из Министерства Внутренних Дел. Сегодня в 17-00 будут уволены ряд руководителей райотделов Киева, нескольк...

Опубліковано Бориславом Березою 14 грудня 2015 р.

Уволенный глава киевского главка полиции Александр Терещук – родом из Винницкой области. В 19 лет пошел работать в транспортную милицию, первое место работы – узловая железнодорожная станция в Христиновке (Черкасская обл.).

В 1991 году закончил Киевскую высшую школу МВД, после чего 21 год работал в столице. В частности, руководил Голосеевским и Печерским райуправлениями. В 2012 году полгода возглавлял управление по борьбе с незаконным оборотом наркотиков МВД, откуда был переведен в Луцк – начальником Волынского областного управления МВД.

Через несколько часов после увольнения на официальном сайте Нацполиции Киева Александр Терещук был еще представлен как начальник ГУ МВД

В Киев Александр Терещук вернулся 22 июля 2014 года – на должность киевского главка милиции. 5 июня 2015 года Терещук не прошел люстрационную проверку и был уволен.

3 июля 2015 года Президент Петр Порошенко своим указом №388/2015 "О неприменении запрета занимать должности, в отношении которых осуществляются мероприятия по очистке власти (люстрации)" вернул Александра Терещука на пост начальника ГУ МВД Киева.

Отметим, что в вчера под зданием МВД на ул. Богомольца, 10, митинговали несколько тысяч милиционеров, не прошедших переаттестацию. Они обещали не расходиться неделю, но в понедельник митинга не было.

Министр внутренних дел Арсен Аваков сразу написал на Facebook, что митинги не будут иметь никакой силы. Вечером того же дня глава Национальной полиции Хатия Деканоидзе в эфире “1+1” заявила, что митинги милиционеров свидетельствуют о правильности проводимой реформы.

Читайте также: Стали известны имена семи будущих местных прокуроров Киева

Фото взято отсюда

КиевVласть

Георгий Полесский

Теги: новости киева, Новости, полиция, милиция, порошенко, митинг, мвд, аваков, люстрация, терещук, деканоидзе, увольнения, переаттестация, луцк, уволен, освобожден, главк, Винничина, Христиновка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.