четвер, 25 квітня 2024 г.

В мэрии Киева предлагают установить сигнализацию на тепловые счетчики в многоэтажках

В мэрии Киева предлагают установить сигнализацию на тепловые счетчики в многоэтажках

С целью защитить тепловые счетчики от краж, киевляне могут оснастить дом сигнализацией. В мэрии предложили: власть возьмет на себя установление такого оборудования, а жители будут оплачивать дальнейшее его обслуживание.

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы КГГА.

Как сообщил заместитель председателя КГГА Петр Пантелеев, город провел служебные проверки по фактам краж.

“Я поручил коммунальным службам обеспечить технические меры защиты приборов учета, такие как металлические каркасы, установка замков на дверях и тому подобное. Это, конечно, усложняет работу злоумышленникам, но гарантированной защиты не обеспечивает. Мы предлагаем людям подойти более комплексно к вопросу защиты дома. Чтобы установить в нем охранную систему, киевляне могут обратиться по телефону 1557 (044 500 15 57 - с мобильного) и оставить заявку. Мы предоставляем необходимые инструкции, однако решение должно быть принято на общем собрании большинством жителей, не менее 75% от общего количества совладельцев. После этого мы начинаем совместную работу, которая касается организационного и технического исполнения проекта”, - заявил заместитель председателя КГГА.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

В ПАО “Киевэнерго” заявляют, что количество украденных и изувеченных счетчиков постоянно растет.

“В 2016 году повреждены 241 счетчик тепла. Кражи происходят преимущественно там, где вход в подвал расположен снаружи, а не в подъезде. Преступники вырезают детали из цветных металлов с узла учета тепловой энергии, стоимость которых может составлять 300-500 грн. Тогда как восстановление работоспособности узла стоит 10-15 тыс. грн”, - объяснил директор СВП “Киевские тепловые сети” ПАО “Киевэнерго” Евгений Глушак.

Заместитель председателя КГГА напомнил, что в семи столичных домах, которые обслуживаются коммунальными ЖЭКами, сигнализация уже функционирует.

“В тепловых пунктах домов, где располагаются счетчики, в лифтовых отделениях установлены датчики. Сигнал о вторжении в этих помещения будет поступать в местное отделение полиции. Стоимость обслуживания в тех домах, где уже работает система составляет 4-5 гривен. Но размер абонплаты зависит от количества объектов, которые берутся под охрану”, - отметил Петр Пантелеев.

Всего в столице украдено 407 счетчиков тепла. В 2016 году количество украденных приборов учета составляет 241 единицу.

Напомним, ранее в мэрии заявили, что все столичные жилые дома оснастят счетчиками тепла до конца года.

Читайте: Милиция взяла под охрану счетчик тепла в одном из домов на Троещине

КиевVласть

Ирина Житняя

Теги: новости киева, кражи, лифты, сигнализация, счетчики тепла

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.