четвер, 18 квітня 2024 г.

В Киеве упавшие качели едва не убили ребенка

В Киеве упавшие качели едва не убили ребенка

В Киеве упавшие качели, столбики конструкции которой за много лет эксплуатации попросту прогнили, едва не убили ребенка.

Как стало известно KV, случай, который едва не закончился трагедией, произошел на днях, в Голосеевском районе столицы - во дворе дома №6 по улице Дубинина.

Как рассказали местные жители, мальчик в возрасте 8-10 лет катался на качелях, когда конструкция внезапно затрещала и стала валиться на землю: "Ребенок успел вовремя отпрыгнуть, поэтому не пострадал. Страшно представить, что могло бы произойти, если бы качели упали на школьника", - говорят местные жители.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

"Ответственность несет организация, на балансе которой находится детская площадка. Это может быть ЖЭК, ОСМД, какой-нибудь завод и т.д. Даже если детская площадка ставится на внешние средства - за счет волонтеров или меценатов, она обязательно должна быть принята на баланс. В дальнейшем площадку должны обслуживать и в случае необходимости - ремонтировать", - рассказал экс-глава постоянной комиссии жилищно-коммунального хозяйства Киевсовета Юрий Бондарь.  

Например, балансодержатель детской площадки – ЖЭК. Два раза в год работники жилконторы должны проверять состояние "аттракционов" и осуществлять ремонт: красить, бетонировать, сваривать. Элементы, которые невозможно восстановить, должны демонтироваться.

Если же ребенок получает травму в результате неисправности качели-карусели, то и ответственность за этот случай также ложиться на балансодержателя. Например, мастер РЭО, на балансе которого находились качели, травмировавшие детей на улице Чистяковская, понес уголовную ответственность. Поэтому дабы избежать проблем, коммунальщики зачастую перестраховываются и срезают все дворовые "аттракционы", которые вызывают у них хоть малейшее подозрение. Поэтому не удивляйтесь, что на многих детских площадках детям негде играть.

Плохое состояние многих качелей – это не только вина производителей и балансодержателей. Зачастую на качелях катаются взрослые "дяди" и "тети" в результате чего конструкция расшатывается и может сломаться в самый непредвиденный момент, например, когда на качели садится ребенок.

К несчастью случаи, когда дети травмируются на детских площадках  - не редкость. Днем 31 июля 2013 года двое детей - 11-летняя девочка и ее 12-летний брат – получили травмы, катаясь на качелях возле дома на улице Чистяковская, 15 в Святошинском районе. А 13 мая того же года, в городе Бердычев Житомирской области, на 7-летнюю девочку упал деревянный брус, когда она каталась на качели. Спасти ребенка не удалось, информирует издание "Обозреватель".

Читайте также: В столице оборвался лифт, в котором находилась женщина с месячным ребенком

КиевVласть

Кристина Шевченко

Теги: новости киева, детская площадка, качели

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.