п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

В Киеве прикрыли работавший “с размахом” подпольный “ликеро-водочный завод” (видео)

В Киеве прикрыли работавший “с размахом” подпольный “ликеро-водочный завод” (видео)

Подпольное производство суррогата функционировало на территории Соломенского района столицы. Мощность цеха позволяла изготовлять почти 2 000 литров водки в сутки. Милиционеры изъяли фальсифицированную спиртовую продукцию, как отечественных производителей, так и иностранных брендов, на сумму свыше 2 миллионов гривен.

Как стало известно KV, сотрудники Управления государственной службы по борьбе с экономической преступностью Главного управления столичной милиции в ангаре одного из местных предприятий выявили незаконное масштабное изготовление алкогольной продукции известных торговых марок, говорится в сообщении пресс-службы столичного управления милиции.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

Организатор производства совместно с семью лицами создал настоящий “ликеро-водочный завод”. С помощью производственного оборудования они изготовляли и сбывали недоброкачественный алкоголь.

“Дельцы” в специальных цистернах разводили водно-спиртовую смесь, после чего разливали ее в пластиковые бутыли и фасовали в картонную упаковку емкостью по 3, 5, 6 и 10 литров.

Отмечается, что спирт попадал в Киев нелегальным путем без акцизных сборов.

На месте производства милиционеры изъяли 2 станка для купажа и розлива жидкости в пластиковые бутыли и полиэтиленовые пакеты, цистерны с прозрачной жидкостью с запахом спирта в количестве 30 тонн, 26 бутылей с водно-спиртовой смесью, 300 пакетов уже готовой разлитой водки, картонные коробки для упаковки продукции.

В общем, во время осмотра помещения цеха изъято фальсифицированной алкогольной продукции на сумму почти 2 миллиона гривен.

Кроме этого, правоохранители также изъяли автомобиль, который осуществлял транспортировку готовой продукции не только в розничной сети торговых точек столицы, но и к службам экспресс-доставок, которые в дальнейшем отправляли товар почти по всей территории Украины.

 

В частности, фальсифицированная водка попадала в Харьковскую, Полтавскую, Запорожскую, Закарпатскую, Сумскую и Днепропетровскую области.

В ходе проведения следственных действий установлено, что мощность уличенного подпольного цеха позволяла изготовлять и фасовать более 2000 литров суррогатного алкоголя в сутки.

На сегодня уже установлены предприятия из других регионов, которые способствовали деятельности “коммерсантов” и поставляли необходимую фурнитуру, пакеты, картонные коробки и упаковки.

В настоящее время от семи человек, которые признались в причастности к изготовлению фальсификата, взято обязательство по прибытии в следственные органы по первому требованию.

Начато уголовное производство по признакам уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 229 Уголовного кодекса Украины - (незаконное использование знака для товаров и услуг, фирменного наименования, квалифицированного указания происхождения товара).

Работниками милиции доказана роль каждого из участников незаконного производственного процесса.

Следствие по делу продолжается.

КиевVласть

Алексей Руденко

Теги: милиция, алкоголь, фальсификат, акциз, спирт, суррогат

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.