п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

В “Киевзеленстрое” снова сообщили о массовой краже зеленых насаждений в Деснянском районе (фото)

В “Киевзеленстрое” снова сообщили о массовой краже зеленых насаждений в Деснянском районе (фото)

По факту массовой кражи цветов, кустов и деревьев в Деснянском районе столицы заведено уголовное производство. Неизвестные продолжают красть растения  из скверов, парков, парковых зон, с улиц и проспектов Киева.

Об этом KV стало известно из сообщения на странице КП по содержанию зеленых насаждений (СЗН) Деснянского района в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Вот вам и все благоустройство. Опять подводим итоги дерзкой кражи зеленых насаждений в Деснянском районе”, - говорится в сообщении.

Сообщается, что кражи произошли в:

  • Парк “Молодежный”: 240 тюльпанов, 11 кустов можжевельника;
  • Сквер по ул. Кубанской Украины: 46 кустов можжевельника, 10 кустов дерна красного, 5 бирючин;
  • Сквер у НИИ ком. гигиены: 4 куста барбариса;
  • Сквер по просп. Маяковского, 2-б: 27 кустов можжевельника; 3 спиреи японской;
  • Парковая зона “Памяти жертв Чернобыля”: 2 дерева туи.

“Также сломано 4 дерева липы европейской Pallida по ул. Милютенко, 25, похищено 3 куста дерна белого по ул. Драйзера, 50 шт. тюльпанов с клумбы по ул. Братиславская и 130 шт. тюльпанов на Броварском проспекте”, - отмечают на предприятии и сообщают, что по данному факту возбуждено уголовное производство.

В коммунальном предприятии обращаются к жителям района сообщать в правоохранительные органы о случаях нарушения благоустройства.

Напомним, что в апреле 2019 года из сквера на просп. Маяковского, 2-Б в Деснянском районе Киева, где установлен памятник Воину-добровольцу, неизвестные украли несколько сотен кустов и деревьев. По данному факту возбуждено уголовное производство.

Читайте: Почти 120 кустов похитили в одном из столичных парков за две недели

Напомним, по информации источников KV, коммунальным объединением (КО) “Киевзеленстрой” на самом деле руководит харьковский предприниматель Анатолий Халеев, который, вероятно, является фигурантом уголовных расследований, которые ведет Национальное антикоррупционное бюро Украины (НАБУ), по закупке КО итальянской техники через фирмы-прокладки по завышенной цене. Также источники KV в Киевской горгосадминистрации (КГГА) утверждают, что фактическим куратором КО “Киевзеленстрой” является сын мэра Харькова Геннадия Кернеса - Даниил Привалов.

Читайте: Харьковская команда: кто управляет “Киевзеленстроем”

Отметим, КП по СЗН Деснянского района, которое входит в состав КО “Киевзеленстрой”, руководит Евгений Карп. И.о. генерального директора КО “Киевзеленстрой” является Наталья Белоусова.

Работу “Киевзеленстроя” курирует Управление экологии и природных ресурсов КГГА, которым с 15 февраля 2018 года в статусе  и.о. руководил Андрей Малеваный (распоряжение Киевского городского головы №69 от 14.02.2018). 25 июля Виталий Кличко своим распоряжением (№488 от 25.07.2018) назначил Малеваного начальником Управления экологии и природных ресурсов КГГА.

Управление экологии и природных ресурсов с 26 декабря 2018 года опять находится в подчинении замглавы КГГА Петра Пантелеева.

Фото: пресс-служба КП по СЗН Деснянского района

КиевVласть

Ольга Марийко

Теги: новости киева, киевзеленстрой, деснянский район, кража, сквер, вандализм, деревья, кусты, кп по сзн деснянского района

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.