четвер, 28 березня 2024 г.

В “Киевгорстрое” оценили, как государство решает жилищную проблему

В “Киевгорстрое” оценили, как государство решает жилищную проблему

В компании “Киевгорстрой” оценили, как государство решает жилищную проблему. Руководство компании внимательно следим за новациями со стороны законодательных органов.

Об этом KV стало известно из сообщения на сайте ЧАО “ХК ”Киевгорстрой” со ссылкой на интервью главы правления — президента ХК “Киевгорстрой” Игоря Кушнира (на фото) порталу “Минфин”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Очень внимательно следим за новациями со стороны законодательных органов. Скажем, в работе сейчас законопроект, который вводит НДС на вторую поставку при продаже квартир. Это большое зло для строителей. Касательно законопроекта № 5059 “О гарантировании прав на объекты недвижимого имущества, которые будут построены в будущем” (защищает права инвесторов, которые приобретают жилье на этапе строительства —ред.), то это хорошая идея: и я лично, и рынок его поддерживаем. Он предусматривает регистрацию до начала строительства — это вполне нормальное явление, которое даст возможность хотя бы убрать такой проблемный момент, как двойные продажи. Это не активизирует первичный рынок недвижимости, но хотя бы его стабилизирует”, – рассказал глава правления – президент ХК “Киевгорстрой” Игорь Кушнир.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Он отметил, что активизировать первичный рынок недвижимости поможет только ипотека. 

“К сожалению, государственные программы, которые уже запущены, не сильно взлетают. Вот сейчас создали Жилищную компанию. Рассказывают, что будут давать жилье в лизинг. Но в лизинг они могут отдавать только готовое жилье. Любой из строителей в Киеве до окончания строительства продает практически все квартиры. Так что есть над чем подумать. Выход — перейти на покупку имущественных прав на недвижимость. А в дальнейшем либо отдавать в лояльную продажу, либо ждать достройки и отдавать в лизинг”, – объяснил Игорь Кушнир.

Также глава “Киевгорстроя” рассказал, что у него очень хорошие ожидания от 2021 года. 

Полгода прошло, и я очень доволен результатами. Я не сравниваю с прошлым годом. Я его не ставлю ни в какие рамки, мы просто про него забыли, как про полный кошмар. Сравнительной базой у нас служит 2019 год. Так вот, в 2021 году мы уже имеем +20%”, – подытожил Игорь Кушнир.

Читайте: Игорь Кушнир рассказал о ситуации с объектами “Укрбуда”

Фото: сайт ЧАО “ХК ”Киевгорстрой”

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, новости компаний, купить квартиру в Киеве, киевгорстрой, КГС, игорь кушнир

четвер, 28 березня 2024 г.
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.