вівторок, 19 березня 2024 г.

Усов, як говорять приватні перевізники та ЗМІ, вимагає багатомільйонні хабарі, - Прокопишин

Усов, як говорять приватні перевізники та ЗМІ, вимагає багатомільйонні хабарі, - Прокопишин

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, за даними деяких приватних перевізників, вимагає багатомільйонні хабарі за право працювати далі в сфері громадських перевезень. 

Про це KV стало відомо з повідомлення політичного експерта та блогера Євгена Прокопишина в Фейсбук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“З Києва прилетіла цікава новина – про приватних перевізників, яких, як повідомляється, обкладає даниною заступник голови КМДА Костянтин Усов. Перевізники та ЗМІ говорять, що Усов вимагає багатомільйонні хабарі з приватних перевізників, які там працюють уже десятки років та вклали сотні млн грн в цей бізнес. Люди жаліються, що їх змушують платити “данину” столичним чиновникам, а хто відмовляється – з тими розривають договори. Розмір данини, за їх словами, близько 200 гривень з автобуса в день, тобто близько 9 млн гривень на місяць”, – написав Євген Прокопишин.

Прокопишин зауважив, що це відбувається вперше з часів Януковича, коли також була така практика. 

“Перевізники говорять, що до них приходять в основному Віктор Сасіна (радник Усова) та Віктор Савченко (начальник Служби перевезень), і що це відбувається вперше з часів Януковича, коли також була така практика. Можливо вся справа в тому, що скоро Віталія Кличка відсторонять (прийняттям нового закону про столицю) від основних корупційних схем у місті, тому він і його люди почали шукати інші варіанти “заробітку”. Таке відбувається вперше з 2014 року. Тоді почали підписувати договори на 5 років, перевізники цим скористалися, оновили рухомий склад”, – запевнив Прокопишин.

Він також розказав про цьогорічне призначення Віктора Савченка. 

“Що цікаво, в червні цього року Усов призначив директором Служби перевезень того самого Віктора Савченка, який відразу ж “запропонував” перевізникам підписати угоду “про мікроклімат в автобусах”, яка дозволить фактично “підвісити” кожного перевізника, погрожуючи штрафами. І все це чиновники подають як “боротьба з маршрутками”. Крім того, міська влада пропонує не київським перевізникам укласти тимчасові договори, щоб замінити тих київських перевізників, у яких от таким шантажем анулюють договори. Все це дуже схоже на те, що Усов просто хоче переробити ринок під себе… Новина важлива для киян тим, що, якщо все це дійсно правда і цей Усов переділити ринок під себе та обкладе перевізників “даниною”, то ціни зростуть (перевізники закладуть “данину” у вартість квитків) і це відчує фактично кожен киянин”, – резюмував Євгеній Прокопишин.

Читайте: Київська прокуратура оголосила про підозру в корупції 23 чиновникам з оточення Кличка, – Прокопишин

Фото: Facebook-сторінка Євгенія Прокопишина 

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, КМДА, позиція, корупція, промо, перевізники, костянтин усов, євген прокопишин, віктор сасін, віктор савченко

вівторок, 19 березня 2024 г.
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
Календар подій
У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів
19 березня 2024 г. 09:00
У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів
Офіс Генерального прокурора вже більше року працює над тим, щоб у судовому порядку заборонити КП “Плесо” встановлювати прибережні захисні смуги на Венеціанському і Трухановому островах у Києві. На переконання прокурорів, в цих рекреаційних зонах і без того апріорі “лімітована” будь-яка господарська діяльність, а тому оголошення там захисних смуг може створити хибне уявлення про відсутність відповідних обмежень на цих та інших островах Дніпра. Наразі Генпрокуратура має успіхи у цій справі – вона виграла вже дві інстанції, але КП “Плесо” ще може скористатися своїм правом на касаційне оскарження. Враховуючи відсутність затверджених Київрадою ДПТ островів, навіть найбільшого Труханового, наразі загроза їх забудови виглядає досить суттєво.
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
18 березня 2024 г. 09:00
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
Посадовці КМДА формально ще можуть спробувати відстояти в касаційному суді свою позицію – не видавати МУО на проєктування, які допоможуть замовникам легально перетворити історичну садибу Маліна (1890 рік побудови) на вул. Олександра Кониського, 22 у сучасний житловий будинок. Чиновники до цього програли два суди по цьому питанню. Причина – історичному об'єкту офіційно не надано статус пам'ятки, а гучне рішення Київради від серпня 2021 року, яким власникам таких об'єктів було рекомендовано утриматися від здійснення робіт в них, як на цьому ще тоді наголошувала КВ, не має “зобов'язального характеру”. Поки київські активісти добиваються присвоєння садибі Маліна охоронного статусу, забудовники, які, схоже, пов'язані з “групою родин Негрича та Голиці", встигли зруйнувати значну частину будівлі. Відповідні слідчі дії станом на сьогодні ніяких результатів не принесли і, ймовірно, вже не принесуть.