п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Україна багато зробила для того, щоб об’єднати світ, - Володимир Зеленський

Україна багато зробила для того, щоб об’єднати світ, - Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів представникам міжнародних та українських ЗМІ, що може стати причиною виходу України з переговорів з російської федерацією, про єдність Українського народу та роль України на світовій арені. А також виразив переконання, що кожен, хто під час російського воєнного вторгнення до України віддавав злочинні накази на знищення мирних мешканців, обов’язково понесе справедливе покарання.

Про це KВ стало відомо з заяв Президента України Володимира Зеленського під час прес-конференції 23 квітня для міжнародних та українських ЗМІ у Києві.

Голова нашої держави наголосив, що із самого початку російської агресії він наполягав на проведенні прямих переговорів з рф, адже будь-які формати діалогу через посередників неефективні.

“Я хочу зупинити війну, її закінчити. Є дипломатичний шлях, є шлях військовий. Тож будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, тому що знає: навіть якщо це складно, це може зупинити втрати тисяч, десятків тисяч, а з такими сусідами – сотень тисяч, а, може, навіть мільйонів життів. Можуть бути втрати в мільйони людей. Цього не хочеться, і будь-який лідер, хотів би він цього особисто чи не хотів, не має права скасовувати дипломатичний шлях”, – переконаний Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що сьогодні міжнародні партнери України, зокрема країни Євросоюзу, США та Канада, побачили небажання Росії вести мирні переговори.

“У нас довіра сьогодні від наших партнерів – на найвищому рівні. А довіри до Росії просто немає. Це сьогодні слова-антоніми – “Росія” і “довіра”, – зауважив Глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що українці показали свою безстрашність у боротьбі з агресором, тому він не боїться вести переговори з Росією.

“Лідер не має права боятися, коли йдеться про нашу державу й нашу незалежність”, – зазначив Президент.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Водночас Володимир Зеленський заявив: у разі якщо будуть знищені наші люди в Маріуполі, якщо буде оголошено псевдореферендум щодо псевдореспублік на тимчасово окупованих територіях у Херсонській і Запорізькій областях, Україна вийде з переговорних процесів.

“Я вважаю, що це (проведення псевдореферендуму. – КВ.) – не на користь дипломатичному врегулюванню цієї ситуації. Це точно завадить закінченню війни дипломатичним шляхом. Це точно неправильний крок з боку Росії. Це говорить про те, що все, що було до цього, всі ті зустрічі дипломатичних груп – все це фікція і політичний театр”, – сказав Глава держави.

Президент також закликав громадян України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях у Херсонській і Запорізькій областях, не допомагати окупантам.

Відповідаючи на запитання про те, чи готова Україна та її громадяни жити в умовах тривалої війни чи постійної готовності відповісти на можливі загрози, Володимир Зеленський сказав: “Ми будемо такою державою. До того ж я хочу вам сказати, що ми стали такою державою, ми вже така держава”.

Водночас Володимир Зеленський зауважив: це не означає, що українці будуть войовничою нацією.

“Я вважаю, що, навпаки, коли ми переможемо, ми будемо державою, у якої буде найпотужніша армія, найдосвідченіша. Найдосвідченіший щодо захисту народ. І щодо гарантій безпеки – я вважаю, що ми станемо однією з найміцніших держав у Європі. Не тому, що ми особливі, а тому, що в нас немає іншого виходу. Це реалії, у яких ми живемо. Це реалії, з якими в нас сусідство”, – наголосив Президент.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Глава держави зазначив, що українці опинилися в умовах, коли не мали часу розмірковувати, готові вони боронитися чи ні. З перших днів війни наші громадяни просто стали на захист рідної землі.

“У нас немає іншого виходу”, – додав він.

Президент також зробив акцент на тому, що завдяки єдності українського народу почала змінюватися й ультимативна риторика Росії.

“Саме через наш об’єднаний народ і нашу об’єднану державу, яка це продемонструвала з перших днів війни. І вже через декілька днів війни ми побачили, що з ультиматуму в меседжах, в риториці з боку рф кудись зникали ті чи інші пункти”, – резюмував Володимир Зеленський.

Також Володимир Зеленський зазначив, що Україна хотіла б, щоб Папа Римський Франциск долучився до порятунку людей на сході нашої держави, зокрема допоміг розблокувати гуманітарний коридор в Маріуполі, адже Його Святості довіряє велика кількість людей, і його місія – від Бога.

“Я дуже хотів, щоб він приїхав із самого початку, щоб він підтримав наших людей на сході держави. Я хотів, щоб він спробував розблокувати гуманітарні коридори до Маріуполя”, – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, українська сторона зверталася з таким проханням до Святого Престолу.

“Рано говорити, але ми очікуємо на нього. Очікуємо, тому що в нього є місія – місія від Бога. Йому довіряє велика кількість людей, я думаю, що це важливо”, – зазначив Президент.

Глава нашої держави акцентував на тому, що Україна вдячна Ватикану й особисто Папі Франциску за підтримку – під час виступів із молитвами на різних заходах він підтримує Україну та засуджує російську агресію.

Також Президент нашої країни переконаний, що Україна зробила все, щоб політично об’єднати країни Європейського Союзу так, як ніколи раніше.

“Ми зверталися і в парламентах. І іноді, хай мені вибачить хтось із європейських країн, поводилися нахабно. Але зрозумійте: через те, що ми воюємо й наші люди гинуть, інакше не можемо – часу мало”, – зазначив Володимир Зеленський.

На думку Глави держави, завдяки Україні у європейських країнах почали розуміти справжній сенс існування НАТО, про що говорять деякі європейські високопосадовці у приватних розмовах.

“Чи спроможний Альянс об’єднатися швидко й протистояти агресії?” – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що Україна бореться за своє існування й за мир, але для цього їй потрібна потужна зброя.

“Україна багато зробила для того, щоб об’єднати світ. І тепер, коли є це об’єднання, залишається зброя. І це останнє об’єднання, яке нам потрібне. Тут усім країнам треба, вже об’єднавшись, стати сміливими людьми та сміливими лідерами. І не лише заради нас, не лише заради нашої перемоги, а заради себе”, – резюмував Президент України.

Крім цього, Володимир Зеленський виразив переконання, що кожен, хто під час російського воєнного вторгнення до України віддавав злочинні накази на знищення мирних мешканців, обов’язково постане перед судом і отримає справедливе покарання.

“Я вважаю, що всі точно постануть перед трибуналом, перед судом. Усі, хто віддавав ці ганебні накази щодо знищення людей, дітей – усіх. Це точно, я в цьому впевнений, я в це вірю”, – заявив Глава держави під час прес-конференції для міжнародних та українських ЗМІ.

За словами Володимира Зеленського, зазвичай розгляд кримінальних справ у міжнародних судах відбувається досить довго й може тривати декілька років, але Україна дочекається справедливого вердикту.

“Ми почекаємо. А якщо такі, як я, не дочекаються, то наші діти дочекаються. Повірте. Я впевнений, що буде останній цвях у політику цієї держави”, – сказав Президент.

Він наголосив, що українців цікавить не назва трибуналу, який судитиме злочинців, а результат цього процесу.

“Буде це Гаага, буде це Україна, будуть це інші процеси... Не в назві справа, справа в кількості років і кількості людей. Якій кількості людей дадуть велику кількість років за ґратами”, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент акцентував, що Офіс Генерального прокурора України працює зі слідчими органами країн-партнерів над організацією такого судового процесу.

“Вважаємо, що буде міжнародний трибунал. Вважаємо, що буде в ньому результат”, – резюмував Глава держави.

Читайте: Міністр оборони України Олексій Резніков: Щодня ввозимо через кордон нові “пасочки” для наших ЗСУ, якими б`ємо ворога (відео)

Фото: Офіс Президента

КиївВлада

Георгій Палуєв

Теги: новини україни, війна, володимир зеленський, президент україни, злочини, переговори, міжнародний трибунал, збройна агресія рф проти України

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.