четвер, 28 березня 2024 г.

У Студениківській ОТГ запрацював поліцейський офіцер громади

У Студениківській ОТГ запрацював поліцейський офіцер громади

У рамках реформування Національної поліції на Київщині стартував всеукраїнський проєкт "Поліцейський офіцер громади". На території Студениківської об'єднаної тергромади вже відкрито поліцейську станцію, на якій працюватиме власний поліцейський офіцер ОТГ. Загалом на території регіону до проєкту долучилися та підписали меморандум про співпрацю вже сім громад. 

Про це KV стало відомо із повідомлення ГУ Національної поліції в Київській області в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Повідомляється, що на території Студениківської ОТГ відбувся захід з нагоди відкриття поліцейської станції та початку несення служби на території першого офіцера громади. 

У заході взяли участь керівник Головного управління Нацполіції Київщини, полковних Андрій Нєбитов, голова ОТГ Марія Лях, голови сусідніх громад району, представники духовенства.

"У березні 2020 року сім голів ОТГ висловили бажання спрямувати свої зусилля у напрямку безпеки громади. Саме тоді ми підписали відповідні меморандуми, відібрали кандидатів, які стануть поліцейськими офіцерами громади. Депутати, голови брали участь у відборі цих кандидатів. Нам важливо, щоб це були люди, яким ви довіряєте та знаєте їх не з чуток, а за конкретні справи. Вони пройшли відповідне навчання. І нині ми на фінальній стадії, коли офіцер вже приступає до виконання службових обов’язків", – розповів Андрій Нєбитов.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Керівник поліції столичної області у своїй промові також зазначив, що раніше повноваження офіцерів виконували дільничні інспектори міліції. Та через значне навантаження адміністративних матеріалів, несення служби в інших районах, виконання непритаманних функцій, з рештою цю службу нівелювали.

"Цей новий офіцер на 99,9% знаходився саме у громаді і житиме вашими проблемами. Жодних інших завдань на інших територіях, конвоювання, підтримання громадського порядку в Києві чи в іншому районі – такого більше не буде. Це – ваш поліцейський. І головний критерій оцінки його роботи – це саме ваша довіра", – додав він.

Також Нєбітов зауважив, що всі жителі ОТГ нестимуть однакову відповідальність перед законом як щодо порушення правил дорожнього руху, спалення сміття, так і кримінальних правопорушень. Тож віднині офіцер громади є головним комунікатором та представником Нацполіції. Проте, у разі необхідності, будь-які силові засоби Нацполіції (оперативники, карний розшук, слідчі тощо) за першим викликом офіцера також до послуг громади. Для цього він буде оснащений необхідною базою даних, яку має і центральний відділ поліції.

Поліцейський офіцер громади, майор поліції Руслан Хоменко, одержав від керівника поліції Київщини помпову рушницю та сертифікат щодо успішного закінчення спецкурсу навчання. Також влада громади, у свою чергу, забезпечила офіцера приміщенням із сучасними умовами для несення служби та службовим автомобілем, який слугуватиме для потреб жителів громади. 

Крім того, 25 листопада на службу заступили перші поліцейські офіцери громади на території ще двох ОТГ – Миронівської та Медвинської. Поліцейські станції запрацювали на базах сіл  Центральне та Медвин. На черзі – відкриття станції на території Зазимської ОТГ. 

Запуск проєкту "Поліцейський офіцер громади" – наступний крок у реформування Нацполоції. Завдяки цьому проєкту кожна громада одержить свого окремого офіцера, який буде закріплений за ОТГ та жити на її території. У його прямі обов’язки входить забезпечення правопорядку на території та своєчасне реагування на проблеми громади. Також він надаватиме консультації мешканцям, куди необхідно звертатися за одержанням кваліфікованої допомоги у разі потреби 

Нагадаємо, після об’єднання ОТГ взялися за розробку стратегії розвитку громад на майбутні 5-7 років. Одним із головних напрямів розвитку в стратегіях відвели і роботі над безпекою в громаді. Так, з-поміж низки заходів влада ОТГ разом із громадськістю розробили проєкти “Поліцейський громади”. Серед них і Студениківська ОТГ, 

У проєкті Стратегії Фурсівської ОТГ передбачено запровадження патрульної поліції. Барашівська ОТГ вже реалізує у рамках співфінансування проєкти "Поліцейський офіцер громади" та створення добровільних пожежних дружин. "Поліцейський офіцер громади" є пілотним проєктом 2020 року і Пісківської ОТГ.

Читайте: Проєкт “Децентралізація”: Студениківська ОТГ збагатиться за рахунок банку землі та “Ниви Переяславщини”

Фото: firtka.if.ua

КиевVласть

Інна Міхно

Теги: новости киевской области, новости киевщины, власть киевщина, децентрализация, барышевка, мария лях, студеники, стратегия развития, фурсы, медвин, национальная полиция в киевской области, полицейский общины

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій