четвер, 25 квітня 2024 г.

У Ржищеві триває облаштування гімназії “Гармонія”

У Ржищеві триває облаштування гімназії “Гармонія”

У Ржищевській гімназії “Гармонія” розпочали ремонтувати їдальню. У планах – заміна вікон, електропроводки, каналізації та косметичний ремонт. Передадуть їдальні і дороговартісне обладнання для харчоблоків. Ремонт здійснюється за фінансової підтримки голови осередку партії “Європейська Солідарність” у Ржищівській ОТГ.

Про це KV стало відомо із повідомлення прес-служби “Європейська Солідарність” Київщини.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Приміщення гімназії має давню історію – вже 152 роки тут навчаються ржищевські діти. Звісно, будівля потребує капітального ремонту. Цього року я планую зробити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт і, відповідно, далі шукати можливість залучити обласні кошти на будівництво. Це – довготривалий процес. Тому, як проміжне розв’язання проблеми, прийнято рішення зробити частково ремонт приміщення їдальні, яка знаходиться в окремому корпусі, й одержати таке необхідне обладнання. Адже це нагода покращити якість харчування учнів”, – йдеться у повідомленні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Також там зауважили, що нове обладнання для процесу якісного приготування їжі коштує понад півмільйона гривень, тож не можна було втратити можливість одержати його.

За словами ж директорки гімназії “Гармонія” Наталії Федорченко, гімназія брала участь у конкурсі проєктів на одержання харчоблоків. Але їм відмовили саме через те, що будівля їдальні не відповідає необхідним вимогам. 

“Голова організації в Ржищівській ОТГ, депутат Київоблради (фракція “Європейської Солідарності”, – KV) Руслан Олександрович Кузьменко особисто зустрівся з керівництвом Департаменту освіти і науки КОДА та домовився, що ми виконаємо необхідний ремонт і нас включать до переліку тих освітніх закладів, які одержать це обладнання для їдалень”, – розповіла директор.

Крім цього, завдяки фінансової підтримки голови осередку партії “Європейська Солідарність” в Ржищівській ОТГ нещодавно було здійснено і косметичний ремонт фасаду гімназії. 

Наталія Володимирівна розповіла, що фасад будівлі за п’ять років втратив свій естетичний вигляд і потребував оновлення. Коли ж адміністрація закладу звернулася з цим питанням до голови осередку партії “Європейська Солідарність” в Ржищівській ОТГ – він одразу запропонував свою допомогу.

“Ми з нетерпінням чекаємо початку нового навчального року, адже дуже сподіваємося, що нашим учням сподобається новий колір гімназії – колір гармонії, що і відповідає нашій назві”, – каже Наталія Федорченко.

Нагадаємо, у березні, в розпал пандемії, постачальником засобів індивідуального захисту для населення Ржищівської громади став волонтерський штаб “Європейська солідарність” для допомоги малозабезпеченим жителям громади, людям з інвалідністю та людям похилого віку. Так, наприклад, ними були зібрані одні з перших продуктових наборів. Фонд закупив 7000 масок та передав у Ржищівський штаб “Європейської Солідарності” партію продуктів, де вони були відсортовані в набори та відправлені людям. 

Читайте: Київщина освоїть майже мільярд гривень на будівництво шкіл і дитсадків

Фото: гимназия Гармония

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киевской области, новости киевщины, позиція, мнение, позиция, школа, европейская солидарность, власть киевщины, ржищев, Руслан Кузьменко, новый учебный год, ржищевская ото, гимназия гармония, наталья федорченко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій