четвер, 28 березня 2024 г.

У Мотижині діяв табір для тортур та вбивств мирних жителів під керівництвом росіян, що звірствували у Сирії, - The Guardian

У Мотижині діяв табір для тортур та вбивств мирних жителів під керівництвом росіян, що звірствували у Сирії, - The Guardian

Російські військові після того, як взимку зайняли частину Київщини, влаштували у Мотижині спецтабір, в якому здійснювали вбивства, імітаційні страти та катування, а трупи загиблих ховали у неглибокій братській могилі, фото якої невдовзі облетіло весь світ. Журналісти знайшли потерпілого, який вижив після тортур, та розповів, що коїли рашисти на українських землях.

Про це, як передає KВ, йдеться у матеріалі The Guardian під назвою “Як варварські уроки, отримані в Сирії, потрапили в одне маленьке українське село”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що російські війська прибули до Мотижина під Києвом через кілька днів після початку війни. У невеликому лісі на його околицях вони сховали батарею ракетних установок “Град” та іншої артилерії, розкопали бліндажі для десятків військових, а потім розбили табір для катування та вбивств мирних жителів у комплексі біля їхніх позицій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“До моменту, коли Бондаренка (потерпілого) привезли – із зав’язаними очима в вантажівці після побиття, імітаційних страт та інших катувань у його будинку, а потім на покинутій фермі – солдати встановили похмурий розпорядок, який вони щодня відпрацьовували в п’яній жазі до крові. В сусідньому лісі копали неглибокі братські могили”, – пише видання.

"Це було систематично", – розповів потерпілий. За його словами, галявину біля великого ґанку сховища використовували для катування офіцери, які відпочивали та їли під навісом. На руїнах розбомбленого будинку відбувалися страти, а в сусідньому лісі копали неглибокі братські могили.

“Цей кошмар очолювали троє чоловіків, які сформувалися як військові під час кампанії в Сирії. Потрапивши в свою підпільну камеру, Бондаренко чув, як вони злорадствують з приводу їхнього переміщення в Україну. “Вони сказали, що після Сирії для них тут як у казці.. Це багате село, і в них було що вкрасти”. З моменту початку вторгнення стало ясно, що серед військових і офіцерів, які воювали там, було багато тих, хто перебував у Сирії. Але тепер свідчення Бондаренка стають доказами найгірших зловживань служителів  режиму Башара Асада вже у війні в Україні. Імена командирів, що чинили звірства в Мотижині, оприлюднять вже скоро”, – пише видання.

Нагадаємо, вчора відбулася перша евакуація цивільних людей, що опинилися на території маріупольського заводу “Азовсталь” в оточенні рашистів. Евакуація тривала за участі урядовців України, країни-агресора, а також представників Червоного хреста, що має не дуже гарну репутацію серед українців. В ЗМІ показали й перші фото звільнених маріупольців. 

Фото: твітер

Читайте: ЗМІ показали фото евакуації перших ста маріупольців з оточеної ворогом “Азовсталі”

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини україни, новини київщини, війна росії проти україни, геноцид, вбивства, злодійства, мотижин, тортури, табір

четвер, 28 березня 2024 г.
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
Календар подій