четвер, 25 квітня 2024 г.

У КОДА роз’яснили, хто може одержати додаткову дозу вакцини

У КОДА роз’яснили, хто може одержати додаткову дозу вакцини

У ході щоденного брифінгу Київська ОДА проінформувала про ситуацію із захворюваністю на Covid-19 та хід вакцинальної кампанії. Також обласна влада надала роз’яснення, хто і коли може одержати третю додаткову дозу вакцини.

Про це KV стало відомо із онлайн-брифінгу заступника голови Київської ОДА Олега Торкунова.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Протягом минулої доби на ковід захворіло 275 мешканців Київщині, у тому числі 24 дитини. У лікарнях Київщини на сьогодні перебуває майже 900 пацієнтів з коронавірусом. З них близько 700 одержують кисневу підтримку, на ШВЛ перебуває 39 хворих. Одужало за добу 914 пацієнтів, 13 осіб, на жаль, померло", – розповів Олег Торкунов.

За його словами, за минулу добу також зроблено більше 5 тис. щеплень, а повний курс вакцинації пройшли вже понад 762 тис. мешканців області.

Також він звернув увагу, що люди з важкими хвороба можуть одержати додаткову дозу вакцини. Такі рекомендації затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

"Додаткову дозу вакцини можуть одержати люди з різними видами раку крові, з ВІЛ-інфекцію, після трансплантації органів або стовбурових клітин, люди з аутоімунними захворюваннями, після хіміотерапії або променевої терапії, ті, хто одержав високі дози стероїдів з будь-якої причини за місяць до вакцинації", – говорить він.

І зауважив, що це неповний перелік станів та показань для одержання додаткової дози. Зокрема, якщо людина має захворювання або під час щеплення проходила лікування, яке могло вплинути на імунну систему, то їй слід порадити із сімейним чи профільним лікарем. І саме лікар визначить, чи потрібна їй додаткова доза антиковідної вакцини та у разі потреби випише направлення на щеплення, яке видається в довільній формі. Після цього треба записатись до найближчого пункту чи центру вакцинації та взяти з собою направлення від лікаря.

"Що стосується терміну дії документу про вакцинацію, введення додаткової дози не вплине на термін дії сертифікату чи міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози. Одержати додаткову дозу можна щонайменше через 28 днів після другої дози вакцини або першої дози для вакцини "Джонсон". Оптимально ввести її в період до трьох місяців після другої дози", – зауважив Торкунов.

І додав, що додаткова доза для осіб із тяжкими захворюваннями рекомендована незалежно від того вакцина якого виробника була використана для перших двох доз. Вона вводиться тією ж вакциною, яку було введено дві попередні дози. Якщо ця вакцина відсутня, то можлива комбінація вакцин за затвердженими в Україні схемами. Якщо особа одержали дві дози за смішаною схемою, то третя додаткова доза має бути зроблена вакциною, що використовувалась для введення другої дози.

Нагадаємо, що минулої доби, 20 грудня, в Україні 110 740 осіб вакциновано проти COVID-19. Першу дозу одержали 36 056 осіб, повністю імунізовано – 74 605 осіб, додаткову дозу отримали 79 осіб.

Читайте: “Ковідна тисяча”: у КОДА роз'яснили, як підключитися до послуги “єПідтримка”

Фото: відкриті джерела

КиевVласть

Інна Міхно

Теги: новости киевской области, новости киевщины, коронавирус, карантин, кода, COVID-19, власть киевщина, вакцинация, моз, олег торкунов, коронавирус на киевщине, областной бюджет, третья доза

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій