четвер, 28 березня 2024 г.

Святошинське лісопаркове господарство підвело підсумки 2021 року

Святошинське лісопаркове господарство підвело підсумки 2021 року

Протягом 2021 року Святошинське лісопаркове господарство (ЛПГ) висадило понад 155 тис. сіянців сосни, 9 тис. сіянців ялини європейської, 3100 сіянців дубу та 6800 кг жолудів. Великою проблемою наразі залишається сміття, яке співробітники Святошинського ЛПГ щоденно вивозять сотнями кілограмів. Головною проблемою залишаються лісові пожежі через людську недбалість, проте їхня кількість трохи поменшала у порівнянні з 2020 роком. Крім того напередодні зимових свят посилено захист лісу від самовольного вирубування ялинок та сосен.

Про це KV стало відомо з релізу Святошинського ЛПГ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“2021 рік видався дуже насиченим і щедрим на яскраві події та досягнення. Протягом цього року під час сезонів весняних та осінніх посадок і доповнень лісових культур у Святошинському ЛПГ було висаджено понад 155 тис. сіянців сосни звичайної, 680 кг жолудів і 3100 сіянців дубу та 9 тис сіянців ялини європейської. Ще раз хочемо щиро подякувати усім, хто допомагав нам у цій важливій і благородній справі: членам громадських організацій, учасникам молодіжних рухів, еко-активістам і небайдужим громадянам!”, – повідомили в Святошинському ЛПГ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

В Святошинському ЛПГ акцентували увагу на проблемі сміття. “Навіть невеликі сміттєзвалища порушують нормальний обіг речовин в екосистемі, небезпечні речовини безперешкодно потрапляють та отруюють ґрунти і води. Дикі тварини та птахи можуть випадково з’їсти те, що вб’є їх зсередини. Смітники приваблюють тварин, і знищують їх. І навіть при тому, що найточнішим показником рівня організованості і цивілізованості країни стає її ставлення до проблеми сміття, кожен мешканець країни щороку додає один-півтора кубічних метри сміття”, – повідомили в Святошинському ЛПГ.

Наголошується, що кожного дня працівники Святошинського ЛПГ вивозять з лісу сотні кілограмів різноманітного мотлоху. “У цьому році працівниками підприємства було прибрано понад 750 кубометрів сміття. І ми безмежно вдячні усім небайдужім громадянам, які допомагають нам у цій справі, регулярно беруть участь у наших традиційних весняних і осінніх толоках, під час яких у цьому році було ліквідовано сім великих стихійних сміттєзвалищ загальним об’ємом близько 39 кубометрів. Ми й надалі сумлінно виконуватимемо свою роботу, але чисто не там, де прибирають, а там, де, перш за все, не смітять”, – підкреслили у Святошинському ЛПГ.

Але найбільшим лихом для лісу та всього живого залишаються пожежі, головною причиною яких є людська недбалість. “Приємно відзначити, що останнім часом спостерігається позитивна тенденція до скорочення кількості лісових пожеж на території нашого підприємства. У цьому році їхнє число значно знизилося, а загальна площа загоряння була на 77% меншою, ніж у попередньому році. Проте, незважаючи на таку оптимістичну статистику, ми завжди заздалегідь готуємося до кожного пожежонебезпечного періоду. Тож підготовка до наступного року вже розпочалася”, – підкреслили у Святошинському ЛПГ.

Одночасно, у зв`язку із наближенням новорічних та різдвяних свят, посилено охорону лісу від самовільних рубок хвойних насаджень. “Мобільними групами лісництв Святошинського ЛПГ здійснюється постійне патрулювання ділянок хвойних насаджень в межах земель, наданих у користування, тих місць, де найбільш імовірна нелегальна заготівля новорічних ялинок. На в’їздах і дорогах до ділянок хвойних насаджень облаштовано тимчасові пости. Також можливі спільні рейди та патрулювання із залученням працівників державної екологічної інспекції та патрульної поліції. Завдяки пильності наших лісників, наприкінці минулого року – на початку поточного не зафіксовано жодного випадку незаконної рубки хвойних насаджень. Упевнені, так буде і цієї зими”, – наголосили у Святошинському ЛПГ та привітали усіх з зимовими святами.

Довідка. Святошинське лісопаркове господарство – підприємство комунальної власності громади Києва, входить до складу КО “Київзеленбуд”. Створене у 1956 році з метою ведення лісогосподарської діяльності. Опікується лісами в північно-західній частині Києва та займає близько 15% площі столиці.

Фото: колаж KV

КиевVласть

Алексей Алтынов

Теги: новости киева, новости киевской области, мусор, пожары, озеленение, святошинское лесопарковое хозяйство, защита от браконьеров

четвер, 28 березня 2024 г.
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
Календар подій