середа, 24 квітня 2024 г.

Світові політики шоковані “бучанською різаниною” та обіцяють допомогу в розслідуванні військових злочинів росії (фото, відео)

Світові політики шоковані “бучанською різаниною” та обіцяють допомогу в розслідуванні військових злочинів росії (фото, відео)

Світові політики шоковані фото та відео з міста Бучі на Київщині, де знайшли братську могилу та величезну кількість цивільних трупів на вулицях.

Про це KВ стало відомо з повідомлень політиків в соцмережах.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш виступив за проведення незалежного розслідування масових убивств цивільних осіб у Бучі та притягнення винуватців до відповідальності.

Про це ідеться в  заяві Антоніу Гутерреша.

“Я глибоко шокований знімками цивільних осіб, убитих у Бучі в Україні. Украй важливо, щоб незалежне розслідування привело до ефективного притягнення винних до відповідальності”, – повідомив  Гутерреш.

Також президент Євросоюзу Шарль Мішель запустив хештег “бучанська різанина” (#BuchaMassacre) та анонсував нові санкції проти росії, а також обіцяв підтримку з боку Євросоюзу у переслідуванні за військові злочини, скоєні російськими окупантами на території Київської області.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що приголомшена звірствами російських військових.

"Приголомшена звірствами в Бучі та інших містах України. Повідомлення про напади російських військ на безневинних мирних жителів огидні. Велика Британія співпрацює з іншими для збору доказів та підтримки розслідування військових злочинів Міжнародним кримінальним судом", – написала Трасс.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також закликала притягнути до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

"Фотографії з Бучі неможливо винести", – написала вона.

Раніше, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що у багатьох розстріляних окупантами у Бучі жертв зав'язані руки.

"На вулицях лежать тіла людей із зв’язаними руками, що були застрілені російськими солдатами. Ці люди не були військовими. Вони не мали зброї. Вони не представляли загрози. Скільки ще таких випадків відбувається прямо зараз на окупованих територіях?", – написав Подоляк. 

Також у Бучі, як повідомляє Инсайдер, була знайдена кімната для тортур.


Міністерство оборони України оприлюднило в соцмережах відео з трупами людей прям на вулицях звільненого міста.

Нагадаємо, експрокурорка Міжнародного трибуналу ООН щодо колишньої Югославії, Карла дель Понте закликала Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт президента росії путіна.


Читайте: Росіяни танками переїжджали тіла ірпінців, – мер Ірпеня Маркушин

Фото: Михайло Подоляк, соцмережі, ВВС

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини київської області, війна, рф, буча, шок, бучанська різанина, політики, розслудування, військові щлочини

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.