п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Столичные предприниматели просят Порошенко приструнить чиновников КГГА

Столичные предприниматели просят Порошенко приструнить чиновников КГГА

Представители малого и мелкого бизнеса Киева обратились к Президенту Украины Петру Порошенко с требованием обеспечить их конституционное право пользования землей на основании правоустанавливающих документов а также ликвидировать коррупционную схему, основанную на решениях Киевсовета о введении на территории столицы платежа паевого участия.

Об этом KV стало известно из сообщения лидера Объединения “Сила Громад” Андрея Карпенко на его странице в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“В обращениях к Кличко никакого прогресса так и не произошло. Поэтому переходим на уровень выше”, - прокомментировал обращение Андрей Карпенко.

Открытое письмо Порошенко подписали представители девяти общественных организаций Киева. Среди них - Ассоциация владельцев малого и среднего бизнеса города Киева “Центр”, Всеукраинский союз работников торговли и услуг "Трудовое содружество", Ассоциация пивной индустрии, Ассоциация предприятий и предпринимателей города Киева и Киевской области, Объединение “Сила Громад”.

Среди просьб столичных предпринимателей к Гаранту Конституции Украины - обеспечить на территории Киева конституционное право предпринимателей малого и мелкого бизнеса пользоваться землей на основании правоустанавливающих документов на землю, а не на основании фейковых документов разрешительного характера, а также пределах полномочий принять исчерпывающие меры по ликвидации коррупционной схемы, связанной с решениями Киевсовета о введении на территории города нового вида дохода в городской бюджет.

Бизнесмены также отмечают, что усилиями нынешних столичных властей ситуация в Киеве доведена до состояния, когда целесообразно уже говорить не о развитии, а о похоронах малого бизнеса. Все попытки предпринимателей начать цивилизованный диалог с местной властью наталкиваются на стену агрессии, а власть времен Черновецкого-Попова могла бы поучиться у местных властей времен Кличко, как ставить украинского предпринимателя на колени.

Для удобства читателей КиевVласть приводит полный текст документа.

Відкритий лист

Шановний Петре Олексійовичу!

До Вас звертається підприємницька громадськість малого та дрібного бізнесу столиці України – міста Києва.

У своїй інавгураційній промові до українського народу Ви зазначили:

“Жити по-новому – це й означає жити вільно в умовах такої політичної системи, яка гарантує права та свободи людини й нації… Наявність роботи – це те, що дає людині можливість жити безбідно. Найбільше професійне задоволення я досі отримував саме від створення нових робочих місць. Що може втішати людину більше, як праця та гідна зарплата за неї? Робочі місця мають організовувати підприємці. А от справа глави держави – це забезпечення таких умов, коли ніхто і ніщо не заважає працювати… Немає сумніву в тому, що ми здолаємо всі труднощі. Відстоїмо територіальну цілісність нашої держави, забезпечимо мир та спокій. Нас уже ніхто не оберне в рабів криміналу та бюрократії, в прислужників колоніальної влади”.

Вашу інавгураційну промову підприємницька громадськість України сприйняла як довгоочікуваний початок розбудови малого та дрібного бізнесу, представників якого влада Януковича безуспішно намагалася знищити.

Не сталося.

Нині малий та дрібний бізнес не має Вашої реальної підтримки. А чиновники на місцях дозволяють собі публічно погрожувати тим, хто забезпечує робочі місця для себе й інших, поповнюючи Державний і місцеві бюджети.

Чого варта публічна заява мера Дніпра Бориса Філатова: “Нам объявили войну? Хорошо, я принимаю вызов. Устанете пыль глотать, “предприниматели”.

У Києві підприємці наковталися пилу мера Кличка настільки, що доцільно вже говорити не про розвиток, а про поховання малого бізнесу.

Всі спроби підприємців почати цивілізований діалог із місцевою владою наштовхуються на стіну агресії.

Злочинна влада часів Черновецького-Попова могла б повчитися в місцевої влади часів Кличка, як ставити українського підприємця на коліна.

На початку своєї каденції мер Віталій Кличко запускає інформаційну кампанію з демонізації в очах киян самозайнятого населення (малих та дрібних підприємців, які більш ніж 10 років тому створили робочі місця в кіосках і павільйонах), нібито вони всі без винятку бандити й члени однієї мафії родом із 1990-х.

Тимчасом депутати Київради ухвалюють низку рішень, якими остаточно виводять за рамки правового поля підприємницький бізнес, і всі кіоски та павільйони водночас стають об'єктами самочинного будівництва, на що власники відповідно до Цивільного кодексу права власності не набувають.

Навіть більше, 23 грудня 2015 року голова Нацполіції України Деканоідзе та голова КМДА Кличко підписують Меморандум про співпрацю. Згідно з ним, на поліцію покладають невластиві їй функції, зокрема функцію охорони працівників комунальних підприємств під час упорядкування ними розміщення тимчасових споруд (як-от малих архітектурних форм) на території Києва.

Саме з підписання Меморандуму починається відлік часу, як Деканоідзе та Кличко самовільно запровадили на території столиці України презумпцію правоти працівників КП “Київблагоустрій” (спочатку підкорись, а потім оскаржуй), чим значно обмежили конституційні права і свободи підприємців, зокрема право на захист.

Демонізація підприємців в очах киян та виведення їхнього бізнесу за рамки правового поля разом із презумпцією правоти працівників КП “Київблагоустрій” означає, що влада Кличка на території Києва встановила диктатуру беззаконня. Як наслідок, нічні злодійства працівників ТОВ “Артика-Адвертайзин” із посвідченнями від КП “Київблагоустрій” кіосків і павільйонів; варварське знищення капітальних і некапітальних споруд підприємців бульдозерами, що вчиняють працівники ТОВ “Україна Бізнес Груп” із посвідченнями від КП “Київблагоустрій”. І, нарешті, “тітушки” та бандити в камуфляжах, озброєні спецзасобами, також із посвідченнями від КП “Київблагоустрій”, які по-звірячому б'ють підприємців. І все це відбувається за повного потурання патрульної поліції, яка не тільки відмовляється захищати потерпілих, а й, навпаки, виконує функцію державного гаранта злочинних та протиправних дій.

Той факт, що всі озброєні спецзасобами бандити мають посвідчення працівників КП “Київблагоустрій”, свідчить, що чиновницьким апаратам адміністрації КМДА за рахунок коштів місцевого бюджету створене організоване злочинне угруповання, яке насправді є приватним воєнізовано-каральним формуванням чиновницького апарату адміністрації КМДА.

Найбільше ж обурює, що майно підприємців знищують за усними вказівками керівника КП “Київблагоустрій” І. Кліпи. Патрульна поліція також керується усними вказівками свого керівництва, принаймні так стверджує заступник начальника Управління патрульної поліції в м. Києві Д. Євдокимов.

Боротьбу з найбільш масовим та активним прошарком населення – самозайнятими й самодостатніми підприємцями – Кличко доручив Д. Білоцерковцю та І. Кліпі, які знищують малий і дрібний бізнес під гаслами наведення порядку в місті. Наголошуємо, що ці представники “молодої севастопольської команди” є ГРОМАДЯНАМИ РОСІЇ, а також фігурантами багатьох кримінальних проваджень, зокрема щодо розкрадання коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах.

Насправді під гаслом “наведення порядку” здійснюється безконтрольний дерибан місцевого бюджету від корупційної схеми, отриманої чиновницьким апаратом Кличка в спадок від “попередників” та суттєво вдосконаленої нинішніми київськими “царками”.

Якщо стисло, то корупційна схема полягає ось у чому.

Відповідно до Бюджетного кодексу, компетенція на впровадження нових видів доходів до місцевого бюджету належить Верховній Раді України.

Однак київські депутати, які завжди плювати хотіли на Конституцію та закони України, завдяки власному рішенню вводять новий вид доходу, як-от пайова участь (внесок) власників тимчасових споруд. Такий внесок сплачується підприємцями до бюджету міста без ПДВ на підставі договору щодо пайової участі в утриманні об'єкта благоустрою, неукладення якого поєднане з погрозою пошкодження чи знищення майна підприємців.

Щорічними рішеннями Київради про бюджет міста кошти пайової участі визначаються джерелом формування цільового спеціального фонду бюджету.

Самі собою кошти пайової участі – об'єкти оподаткування, але якщо їх визначити доходом бюджету, то вони не є об'єктами оподаткування.

Це означає, що, перекваліфікувавши кошти пайової участі власників тимчасових споруд на вид доходу до міського бюджету, рішення Київради зменшило надходження до Державного бюджету України на суму загальнодержавних податків, які б мали сплачуватись одержувачем цих коштів.

Запровадження на території Києва вигаданого київськими депутатами виду доходу до місцевого бюджету зменшило надходження до Держаного бюджету у 2014-2015 роках на 37,5 млн грн та зменшить надходження до Держаного бюджету на 27 млн грн у 2016 році.

Цей незаконний бюджетний платіж, що завдає тяжких щорічних збитків Державному бюджетові України, вигаданий депутатами не для того, щоб використати отримані бюджетні кошти на благо киян, а для нецільового їх використання в подальшому.

Ми володіємо офіційно отриманою публічною інформацією, згідно з якою у 2015 році від коштів пайової участі власників тимчасових споруд бюджет міста отримав 69 млн 137 тыс. грн доходу, з яких 15,5 млн спрямували на демонтаж тимчасових споруд; із яких, своєю чергою, 6 млн витрачено за цільовим призначенням, а 9,5 млн – з порушенням цільового призначення.

Враховуючи процентне співвідношення розкрадених грошей, можна з великою ймовірністю стверджувати, що у 2015 році з 69 млн 137 тис. грн дохідної частини місцевого бюджету, отриманої від власників тимчасових споруд, як мінімум 40 млн використали не за цільовим призначення.

Так, згідно з закритою електронною базою КП “Київблагоустрій” за 2015 рік, кількість тимчасових споруд зменшилася на 68 одиниць, тоді як демонтованих – склала 1923 об’єкти.

За такої ситуації міська влада ніколи не почне діалогу з підприємцями, адже його початок означає початок кінця корупційної схеми.

Тобто, де-факто на території Києва чиновницьким апаратом міськради та адміністрації успішно використовується удосконалена корупційна схема часів Черновецького-Попова, у якій кошти підприємців малого та дрібного бізнесу є джерелом фінансування воєнізованого формування при КМДА й особистого збагачення чиновників.

Порушення чиновницьким апаратом міськради й адміністрації прав та основоположних свобод підприємців, їхні корупційні діяння, недотримання положень Конституції й законів України несумісні з ідеалами Революції Гідності, європейськими стандартами та цінностями, задля яких загинули герої Небесної Сотні й гинуть українські воїни та мирні громадяни.

Тому просимо Вас, пане Президенте, як гаранта Конституції України:

  1. Забезпечити на території Києва конституційне право підприємців малого та дрібного бізнесу користуватися землею на підставі правовстановлюючих документів на землю, а не на підставі фейкових документів дозвільного характеру на землю, непередбачених національною дозвільною системою у сфері господарської діяльності.
  2. Забезпечити на території Києва конституційний порядок щодо примусового позбавлення права власності й конфіскації об'єктів права приватної власності підприємців малого та дрібного бізнесу виключно за рішенням суду в обсязі й порядку, встановленому законом, а не усними вказівками керівника КП "Київблагоустрій".
  3. У межах повноважень вжити вичерпних заходів щодо ліквідації корупційної схеми, пов’язаної з рішеннями Київради про запровадження на території міста нового виду доходу до міського бюджету – коштів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності та притягнення винних осіб до адміністративної й кримінальної відповідальності.
  4. Забезпечити на території Києва реалізацію підприємцями конституційного права на відшкодування за рахунок органів місцевого самоврядування м. Києва матеріальної та моральної шкоди, завданої злочинними рішеннями Київради щодо договору про пайову участь (внеску) в утриманні об'єкта благоустрою, неукладення якого поєднане з погрозою пошкодження чи знищення майна підприємців.

Напомним,  17 октября в Украинском доме в Киеве состоялся Форум малого и среднего бизнеса “Проблематика и способы решения конфликтов между Киевской городской властью и предпринимателями”. В рамках мероприятия участники выдвинули перечень требований к киевским властям, среди которых - введение годового моратория на снос временных сооружений и отмена паевого участия.

За требования, выдвинутые Киевской горгосадминистрации, проголосовало 249 присутствующих предпринимателей. Столько же бизнесменов поставило свои подписи под соответствующим документом - обращением на имя столичного градоначальника Виталия Кличко.

Подробнее: Киевские предприниматели будут подавать в суд на КГГА для возмещения убытков

КиевVласть

Артем Янковецкий

Теги: виталий кличко, Петр Порошенко, андрей карпенко, объединение сила громад, Ассоциация предпринимателей Киева и Киевской области, малый бизнес столицы

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій