п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Столичные ГАИшники грозятся завтра устроить бунт и обещают хаос на дорогах

В среду, 4 февраля, почти все столичные гаишники могут не выйти на работу, протестуя против ликвидации ГАИ и увольнения приказом Авакова 42 инспекторов, фигурирующих в делах Евромайдана.

Отметим, вчера гаишники уже пытались бастовать. Но по-тихому: в 8:00 более 40 человек собрались возле здания ГАИ Киева, чтобы застать руководство и поговорить с ним по душам.

Как стало известно KV, митинг перерос в закрытое заседание без лишних глаз. На нем и был выдвинут ультиматум: если приказ об увольнении не будет пересмотрен, они устроят массовый пикет возле МВД и не выйдут на работу, сообщают “Вести”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

Профсоюз признает приказ Авакова таким, который нарушает закон (речь идет о заявлении главы МВД 13 января на Facebook о том, что он принял решение уволить 42 киевских гаишника, незаконно составлявших протоколы на Автомайдан, без суда, а просто “принимая во внимание Закон Украины об очищении власти”), — рассказали инспекторы ГАИ.

Людям не дают возможности уйти по собственному желанию — у всех фигурирует, что сотрудник уволен как работник, дискредитировавший правоохранительные органы.

“В законе про люстрацию, на который ссылается Аваков, сказано, что должна быть создана люстрационная комиссия, человека должны уведомить и предложить ему пройти проверку. Второе: если разрываются трудовые отношения, то как минимум человеку должны объяснить, из-за чего с ним прощаются. А проверок не было. Людей уволили и даже ничего не говорили об этом. Все должно быть по закону, а не просто Аваков решил и написал приказ”, говорят ГАИшники.

Работники ГАИ угрожают не выезжать на вызовы и устроить митинг под стенами МВД уже завтра, если руководство не даст четких ответов. “Перестанем выезжать на вызовы, оформлять ДТП и регулировать движение. Город окутает хаос. Может, даже уйдем все на больничные”, — делятся с нами инспекторы. “В среду выйдут не только те, кого уже уволили. Настроение плохое у всех! На митинг выйдет большинство работников ГАИ Киева, и это не саботаж. Придем прямо в форме. Просто нам необходимо понимание происходящего”, — говорит инспектор ГАИ.

Заметим, в МВД изданию объяснили, что митинга инспекторов не было. “Митинга не было, заявку никто не подавал. В здании проходила встреча уволенных работников”, — сообщила спикер МВД Украины Лариса Волкова.

КиевVласть

Алексей Руденко

Теги: митинг, евромайдан, увольнение, аваков, гаи, люстрация, ликвидация, саботаж, дискредитация

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.