середа, 1 травня 2024 г.

Столична прокуратура закликала Київраду схаменутися і відмінити виділення 183 млн гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мостопереходу

Столична прокуратура закликала Київраду схаменутися і відмінити виділення 183 млн гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мостопереходу

Київська міська прокуратура висловила занепокоєння у зв’язку з прийнятим Київрадою рішенням про виділення додаткових 183 мільйонів гривень з міського бюджету на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу через річку Дніпро. Керівник столичної прокуратури звернувся до мера Києва з проханням винести на розгляд сесії Київради питання про відміну такого рішення та направити ці кошти на більш нагальні потреби столиці.

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

11 жовтня 2022 року Київська міська рада під час пленарного засідання прийняла рішення про збільшення обсягів фінансування робіт з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу та виділення із міського бюджету 183 мільйонів гривень на його добудову.

У столичній прокуратурі нагадали, що потреба у будівництві Подільсько-Воскресенського мостового переходу через річку Дніпро визначена генеральним планом м. Києва на 1985-2055 роки. Роботи з будівництва мосту розпочались у 1993 році та тривають до теперішнього часу. За цей період кошторисна вартість будівництва мостового переходу неодноразово збільшувалась та станом на 13 жовтня 2021 року затверджена у розмірі 19,9 млрд гривень.

Зазначається, що з початку війни внаслідок ракетних ударів ворога по інфраструктурі столиці було знищено або пошкоджено значну частину житлових і громадських будівель, об'єктів інфраструктури, які на даний час не відновлені та їх відновлення потребує значного часу і коштів.

“Прийняття рішення про виділення 183 млн грн додаткового фінансування на добудову мостового переходу, будівництво якого триває майже 30 років, суперечить здоровому глузду та не сприяє раціональному використанню коштів міського бюджету”, – вважають у прокуратурі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що керівник Київської міської прокуратури звернувся до Київського міського голови з проханням винести на розгляд сесії Київської міської ради питання про відміну вказаного рішення та направити ці кошти на більш нагальні потреби столиці. Також прокурор закликав столичну владу більш виважено підходити до питання розподілу коштів міського бюджету з урахуванням реалій, що склалися на даний час.

Раніше KВ писала, що Київрада збільшила обсяги фінансування в 2022 році робіт з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу – з 1,07 млрд гривень до 1,2 млрд гривень. Грошові кошти на це планується взяти із державної субвенції на утримання та розвиток автомобільних доріг. Окремі депутати столичної міськради розкритикували таке рішення, вказуючи на те, що у Києві вистачає інших більш нагальних проблем, на які можна витрачатися. Проте, ніякого результату ці претензії не принесли. Вочевидь, не в останню чергу це пов'язано з тим, що у реалізації цього проєкту стоїть одіозний Денис Комарницький (на колажі праворуч) – підприємець, якого пов'язують з підрядником цього будівництва ТОВ “Еко-Буд-Трейд”.

Читайте: Київрада “докинула грошенят” на будівництво Подільсько-Воскресенського мостопереходу

Фото: Київська міська прокуратура.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, прокуратура, київрада, виділення коштів, подольско-воскресенський мостовий перехід

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.