четвер, 18 квітня 2024 г.

Станом на ранок 25 березня всі АЕС стабільно виробляють електроенергію, - Енергоатом

Станом на ранок 25 березня всі АЕС стабільно виробляють електроенергію, - Енергоатом

Станом на 10:00 25 березня всі чотири діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Про це KВ дізналась із повідомлення НАЕК “Енергоатом”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм. В умовах воєнного стану та повномасштабної війни з росією НАЕК “Енергоатом” визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими. Тому основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень і будівель електростанцій, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом і контролем”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 21-шу добу контролюються військовими формуваннями рашистів, проте всі 6 енергоблоків ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, але вони змусили персонал всі технічні рішення погоджувати з їхнім командиром. Всіх працівників станції по прибутті на неї ретельно перевіряють озброєні загарбники. Поки персонал не має можливості спокійно працювати й повноцінно відпочивати (а це неможливо в умовах окупації), ядерна та радіаційна безпека – під загрозою. У місті-супутнику станції значно побільшало військових, зокрема і “поліціянтів” та омоновців, завдання яких – придушувати мирні зібрання. Майже з усіх адмінбудинків окупанти познімали прапори України. Крім того, вони посилюють інформаційно-психологічний тиск на людей, проводять масовану агітаційну роботу, намагаючись схилити населення Енергодару на свій бік. Містяни ж у відповідь продовжують посилати загарбників услід за російським воєнним кораблем”, – додали в “Енергоатомі”.

Через фактичну блокаду Енергодару, як і раніше, спостерігаються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності. Вже шосту  добу окупанти утримують викраденого першого заступника міського голови Івана Самойдюка, який координував гуманітарні вантажі до міста і не погодився на співпрацю з ворогом. Попри всі складнощі місто, його жителі та ЗАЕС – тримаються.

“РоSSіяни вкотре вдаються до дезінформування міжнародних інституцій, зокрема міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ). Крім фейкових сюжетів з ЧАЕС та звітів із ЗАЕС, вони “сповістили” МАГАТЕ, буцімто на Рівненській АЕС утримують фахівців-атомників з рф, що абсолютно не відповідає дійсності. Як і те, що керівництво Енергоатома залишило столицю та виїхало невідомо куди, кинувши атомні станції напризволяще. Левова частка працівників центрального офісу НАЕК, розташованого в Києві, залишилися на місці й продовжують виконувати свою роботу. Очільник і керівництво Компанії, як і Президент та керівництво країни, працюють у столиці та ретельно контролюють всі виробничі процеси, тримаючи постійний зв’язок з усіма відокремленими підрозділами, передусім – з атомними електростанціями.

На самих АЕС з огляду на підвищені ризики введено цілодобовий жорсткий контроль – і за обладнанням, і за показниками, і за персоналом. Посилено дисциплінарні заходи, задля посилення безпеки ухвалені певні кадрові рішення, ще більше звітності та координації з керівництвом та колегами з інших станцій. Разом – до Перемоги! Все буде Україна!” – завершили в повідомленні. 

Нагадаємо, як раніше писала *КВ, станом на ранок 25 березня 2022 року 135 дітей загинуло в Україні через збройну агресію Російської Федерації. 184 дитини отримали поранення. Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 44, Донецькій – 46, Чернігівській – 34, Миколаївський – 25, Запорізькій – 26, столиці – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 та Сумській – 14 областях.

Читайте: В Україні московити вже втратили понад 16 тисяч вояків та більше 200 одиниць повітряної техніки, – Генштаб ЗСУ

Фото: Європейська правда

КиївВлада

Вікторія Білоус

Теги: новини україни, окупанти, електроенергія, енергоатом, запорізька аес, війна росії в україні, АЕС, чорнобильська аес, робота аес, окупація аес

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.