субота, 20 квітня 2024 г.

Спікер ВРУ закликав білорусів не брати участь у війні проти України

Спікер ВРУ закликав білорусів не брати участь у війні проти України

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук (на фото) звернувся до білоруського народу із закликом зробити правильний вибір й об'єднати зусилля у подоланні спільного ворога – росії. А також не жертвувати життям своїх співвітчизників і свободою заради злочинного режиму путіна.

Про це KV дізналася із повідомлення голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука у Facebook. 

"Звертаюся до тебе, Білоруський народе, до всіх вас, наші білоруські сестри та брати! Воєнний злочинець путін, який вже по лікті у крові від війни, що він розв’язав з Україною, хоче втягнути у цей злочин ще й вас. Він хоче пов’язати вас кров’ю невинно убієнних українців, росіян, білорусів і позбавити майбутнього", – говорить Стефанчук. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Також він зауважив, що російські війська підступно зайшли до України через територію Білорусі, піднявши радіоактивний попіл Чорнобиля, який знову через 36 років отруює українців і білорусів.

"Росіяни стріляють по святині всіх слов’ян – золотоверхому Києву, руйнуючи все дороге для нас і вас, та забираючи людські життя. З вашої території щодня злітають літаки та запускають ракети, які вбивають наших дітей і жінок. Зараз злочинний режим Путіна хоче ще й кинути у м’ясорубку війни ваших синів. Не допустіть цього! Не мовчіть. Ви знаєте, що робити. Відсидітися мовчки не вийде. Життя у рабстві – не життя. Зараз пишеться історія, а ми знаємо, що історія не пробачає злочини. Наступає момент істини, точка невороття", – запевнив він.

За його словами, якщо білоруські солдати зайдуть на суверенну територію України, то вся історія дружби буде зруйнована на століття наперед. Тож закликав білорусів зробити правильний вибір, доки є такий шанс, адже герої їхньої країни вже довели, що вони можуть не пустити російського вбивцю.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

"Ми можемо і маємо перемогти спільного ворога і гарантувати мир, стабільність, безпеку та незалежність для всього регіону, для Європи цілісної та вільної. Ви маєте право не воювати на стороні росії! З нами зараз вся Європа, з нами зараз весь світ. Наші збройні сили вміють боронити свою землю і свій народ. Вони знищують ворога. Жертви серед російських військових зараз колосальні і становлять понад 15 тисяч лише у живій силі. Український солдат вже 27 днів не тільки стримує, але й перемагає "другу армію світу", як самі себе називали російські військові. Російські солдати вже масово здаються у полон. Так вони зберігають свої життя. Не жертвуйте кращим, що у вас є – життями ваших синів і дочок!", – закликав спікер ВРУ. 

І додав, що нині вже багато білорусів їде до України, аби воювати за спільну свободу. У той же час білоруси чинять гідний опір і на своїй території – підривають рейки всередині Білорусі та передають інформацію про розміщення військової техніки агресора. 

"Ми це цінуємо. Ми бачимо, що ви створюєте ініціативи та фонди для підтримки наших чоловіків і жінок на фронті. Від імені всієї Верховної Ради дякую за це. Але, будь ласка, не зупиняйтеся та продовжуйте робити все можливе, щоб показати, що білоруський народ проти цієї війни. Білоруси, не треба помирати за Росію! Живіть заради Білорусі! Нас з вами ще чекає щасливе мирне життя, тільки встигніть зробити правильний вибір", – резюмував він. 

Нагадаємо, нещодавно спікер ВРУ Стефанчук звернувся до голів парламентів 10 країн світу із закликом вплинути на виведення військ росії з територій українських АЕС. Також спікер ВРУ попросив взяти ці та інші ядерні об’єкти України під свій захист.

Читайте: Литовський парламент прийняв рішення із закликом закрити небо над Україною

Фото: Facebook

КиевVласть

Інна Міхно

Теги: новости киева, новости киевской области, новости киевщины, новости украины, війна росії проти україни, напад росії на україну, война, вру, руслан стефанчук, верховна рада україни, голова верховної ради

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій