середа, 24 квітня 2024 г.

Схему размещения МАФ в столице постановили довести до ума

Киевсовет отказался принять решение, которым предусматривалось разработку комплексной схемы размещения МАФ до 1 декабря 2013 г.

За соответствующее решение проголосовали только 48 депутатов Киевсовета.

Согласно проекту решения, предусматривалось также запретить размещение МАФ на тротуарах за 20 м в пределах видимости в две стороны тротуара от установленного дорожного знака и устанавливать МАФ ближе 20 м до входа и выхода в метро.

Схему должно разработать Главное управление градостроительства и архитектуры КГГА.

Обсуждение вопроса МАФ вызвало в зале Киевсовета большие дискуссии. Депутаты обвиняли заместителя председателя КГГА Анатолия Голубченко, который представлял этот вопрос, в том, что схему разрабатывают уже не один год, а незаконно установленные МАФ сносятся крайне медленно. Депутаты Киевсовета отметили, что 99% киевлян выступают против существования МАФ в Киеве.

Голубченко заверил, что в КГГА доработают этот вопрос и вынесут на следующее заседание Киевсовета.

“Будем дорабатывать и выносить на следующее заседание. На данный момент будем сносить, ибо все МАФ стоят незаконно, будем выполнять предписания милиции, прокуратуры, СБУ, если будут обращения. Поскольку это решение не принято, то у нас на сегодняшний день ни один МАФ не имеет юридических оснований работать”, - отметил он.

Голубченко также добавил, что если бы было принято решение, то уже с завтрашнего дня МАФ могли бы платить долевое участие, и это дало бы возможность профинансировать снос незаконных МАФ.

По его словам, сегодня в г. Киеве установлено около 18 тыс. МАФ.

“Одни называют 30 тыс., другие называют 20 тыс., третьи - 16 тыс., и я вам не скажу реально, я вам скажу примерно - 18 тыс. МАФ”, - сообщил Голубченко.

В первую очередь снесут 450 МАФов, которые занесены в график демонтажа и находятся у выходов из метро, в подземных переходах. С начала года уже снесено 280 МАФ.

Голубченко отметил, что для разрушения МАФ было выделено по 300 тыс. грн на каждый район Киева и 1 млн грн - КП “Киевблагоустройство”.

По словам Анатолия Голубченко, схема размещения МАФ до сих пор не была разработана, так как различные группы не могли согласовать свои интересы.

“Такая схема разрабатывалась, давалась в районы для согласования, районы делали замечания, она возвращалась, затем попадала в комиссии Киевсовета, предпринимались замечания и ни разу она не была, к сожалению, она не была согласована. Потому что различные группы, которые представляли эти комиссии, никак не могли найти компромисс и, к сожалению, после этого было принято решение о разработке нового генплана г. Киева. Вышли новые законы, что нельзя ничего делать без детального плана застройки районов и таким образом уже почти год мы не имеем права ничего сносить, и только сейчас у нас появилась возможность доработать”, - объяснил Голубченко.

По его словам, схема может появиться только после появления детального плана застройки районов. Он добавил, что сегодня уже много наработок и по некоторым районам схема почти полностью разработана.

Напомним, как уже сообщалось, столичные власти требуют от киосков “свидетельство долгожителя”.

Источник: РБК-Украина

Теги: Новости

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.