п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

СБУ затримала білоруського шпигуна і проросійських колаборантів

СБУ затримала білоруського шпигуна і проросійських колаборантів

СБУ повідомила про викриття чергових колаборантів, які своїми діями допомагають окупантам. Зокрема 20 березня виявлені білоруський шпигун, низка проросійських колаборантів та агентів. Нині вони усі затримані і відповідатимуть за свої дії перед законом.

Про це KV дізналася із  повідомлення спікера Служби безпеки України Артема Дехтяренко у Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

"За відсутності реальних успіхів на фронті РФ намагається розхитати внутрішню ситуацію в Україні за допомогою фейків, пропаганди та нагнітання паніки. Пропагандистські ЗМІ обдурюють російську аудиторію та мешканців тимчасово окупованих територій вигадками про "перемоги" агресора", – говорить спікер СБУ. 

Так, у Луганській області СБУ розслідує дії представника "прес-служби" збройного угруповання так званої "ЛНР" Івана Філіпоненка, який публічно заявляв, нібито, про здачу Рубіжного окупантам.

"Пропагандист зафільмував незаконні дії з захоплення бойовиками окупаційних військ РФ будівлі міськради та поширив це відео у росЗМІ. Менш ніж за добу українські війська вибили загарбників із центру Рубіжного. Реальне покарання для цього колаборанта – питання часу. Причому, недалекого", – йдеться у дописі. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Також СБУ схопила проросійського агітатора у Дніпропетровській області, який поширював вигідні Кремлю фейкові матеріали у ЗМІ та соцмережах. 

"Він позиціонував себе "журналістом", розміщував статті, виправдовуючи та підтримуючи дії РФ. Російські куратори залучили його до розвіддіяльності: збирати дані щодо обороноздатності Києва та Дніпра, переміщення та розташування підрозділів і техніки ЗСУ, систем протиповітряної оборони", – пише СБУ. 

У Волинській області спецпризначенці СБУ затримали громадянина Білорусі, який збирав для ворога інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ та стан мобілізації у регіоні. 

А у Кіровоградській області викрили вже українця, який відкрито підтримував широкомасштабне вторгнення РФ, висловлював проросійську позицію та неповагу до ЗСУ.

"Чоловік, під прикриттям переселенця, втік з Харкова та "заліг" на Кіровоградщині. У соцмережах він публічно агітував за путінську армію та мав бажання особисто брати участь у збройній агресії проти України", – додали в прес-службі. 


Нагадаємо, в Києві правоохоронці затримали чоловіка, який виклав в інтернет переміщення техніки ЗСУ в столиці, після чого загарбники здійснили ракетний удар і зруйнували торгівельний центр. Наслідки ворожого обстрілу у Подільському районі столиці бійці ДСНС завершили ліквідовувати тільки сьогодні, 21 березня, о 16:30.

Читайте: Серед рашистських вояків зростають випадки дезертирства та фіксується великий відсоток смертності важкопоранених, – Генштаб ЗСУ

Фото: gdb.rferl.org

КиевVласть

Інна Міхно

Теги: новости киева, новости киевской области, новости киевщины, сбу, новости украины, війна росії проти україни, окупанти, война, днр, лнр, розслідування, фейк, колаборанти, зрадник, ЗМІ, спікер, ворожа пропаганда, викриття, агітатор, проросійська позиція, російський шпигун

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій