субота, 27 квітня 2024 г.

САП: Завершено розслідування стосовно нардепів Лабазюка й Одарченка, які намагалися підкупити “топпосадовців відновлення”

САП: Завершено розслідування стосовно нардепів Лабазюка й Одарченка, які намагалися підкупити “топпосадовців відновлення”

Антикорупційні органи України завершили досудове розслідування стосовно народних депутатів України Сергія Лабазюка (група "За майбутнє", на колажі ліворуч) та Андрія Одарченка (фракція "Слуга народу", на колажі праворуч), яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

Про це KВ дізналася з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (СПА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"11 січня 2024 року САП та НАБУ завершили розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чинних народних депутатів і керівника суб'єкта господарювання, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України й голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", – сказано в повідомленні.

За інформацією прокуратури, один із народних депутатів запропонував топпосадовцю надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). "Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування", – зазначено в повідомленні.

У САП інформують, що в подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення правочину було еквівалентно $10 тис.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас, як повідомляють у прокуратурі, під час розслідування іншого кримінального провадження встановлено, що народний депутат, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене підприємство. "Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування", – уточнюють у САП.

У подальшому фігуранти надали частину цієї неправомірної вигоди в розмірі $150 тис.

Дії всіх викритих осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Окремо вказується, що Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм співпрацювали з НАБУ та САП та сприяли розслідуванню протиправних дій.

Читайте: Корупційна “коаліція”: нардепи зі “Слуги народу” та “За майбутнє” намагались за хабарі заробити на відновленні країни

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, Верховна Рада, слуга народу, За майбутнє, мустафа найєм, держагентство відновлення, сергій лабазюк, андрій одарченко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій