четвер, 18 квітня 2024 г.

Руководство МВД обещает уделить расследованию дела Ноздровской максимум внимания (фото, видео)

Руководство МВД обещает уделить расследованию дела Ноздровской максимум внимания (фото, видео)

Сегодня около 250 активистов собрались под зданием ГУ Нацполиции Киевской области. Они требовали от правоохранителей найти убийц Ирины Ноздровской, тело которой нашли вчера в реке.  Правоохранители уверяют, что расследование дела находится на особом контроле у руководства министерства.

Об этом KV стало известно из сообщения издания “Украинская правда”.

Активисты требовали от полиции найти убийц Ирины Ноздровской, которая выступала в суде против убившего в ДТП ее сестру племянника экс-судьи  Вышгородского райсуда.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Люди принесли плакаты и автомобильные шины. Вышедшего к митингующим пресс-секретаря Николая Жуковича освистали.

"Основные четыре (версии, – ред.). Чтобы перечислить, профессиональная деятельность, вторая конкретизирована, по последнему делу по факту ДТП. Следующая версия – хулиганство. Еще одна версия – то, что ее кто-то хотел изнасиловать", – сказал пресс-секретарь ГУ Нацполиции в Киевской области Николай Жукович.

"Сейчас мы уточнили, что именно из-за последнего судебного дела, где она принимала активное участие, наверное, произошло это убийство. Мы поставили эту версию как одну из первых на то, чтобы отрабатывать", – отметил Жукович.

Он сообщил, что о подозрении еще никому не сообщили, людей допрашивают как свидетелей, а  бывшего жениха Ноздровской допрашивали с применением полиграфа.

Когда к собравшимся вышел руководитель полиции Киевской области Дмитрий Ценов, разозленные люди чуть ли не побили его.


“На сегодняшний день, после осмотра места происшествия, тело было направлено на судебно-медицинскую экспертизу. С целью установления характера телесных повреждений, причины смерти. Нами отработаны более 20 камер, которые стоят по пути маршрута Ирины. Оперативное подразделение поднято по тревоге”, - сообщил Дмитрий Ценов.

Он также отметил, что Ирина Ноздровская не обращалась к правоохранителям с заявлениями об угрозах в ее адрес.

Дмитрий Ценов предложил активистам создать инициативную группу, которая сможет быть в курсе хода расследования.

“Проведение необходимых мероприятий по раскрытию убийства Ирины Ноздровськои взято на личный контроль председателем Нацполиции Сергей Князев и на соответствующий контроль Министром внутренних дел”, - сообщил на своей странице в соцсети Фейсбук первый заместитель руководителя Нацполиции Украины Вячеслав Аброськин.

От отметил, что для расследования этого преступления создана оперативно-следственная группа, в состав которой вошли работники Главного следственного управления и Департамента уголовного розыска Нацполиции.

Министр иностранных дел Павел Климкин отреагировал на убийство правозащитницы: “У нас стало лучше с женскими конгрессами, но не с домашним насилием и ролью женщин в политике. Убийство И. Ноздровской - вызов для государства и тест для общества на способность защиты женщин-активисток, справедливости вообще и способности ее обеспечения

Словом року в багатьох словниках став фемінізм.У нас стало краще з жін.конгресами,але не з домашнім насильством і роллю жінок в політиці.Вбивство І.Ноздровської-виклик д/держави та тест д/сусп-ва на здатність захист жінок-активісток,справедливість взагалі і спроможність її забезп

— Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) January 2, 2018


Читайте: Убийство правозащитницы Ноздровской под Киевом возмутило общественность

Фото: Украинская правда и РБК-Украина

KиевVласть

Александр Кравченко

Теги: новости киева, новости киевской области, митинг, убийство, расследование, дмитрий ценов, вячеслав аброськин, ирина ноздровская, николай жукович, нацполиция киевской области, павел коимкин

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.