четвер, 25 квітня 2024 г.

Розслідування щодо Комарницького-Тищенко-Блінова затягується і може бути поховане за участі Кличка - Таран

Розслідування щодо Комарницького-Тищенко-Блінова затягується і може бути поховане за участі Кличка - Таран

Слідство у справах “смотрящего” Дениса Комарницького, народного депутата Миколи Тищенко і його свояка Германа Блінова наразі затягується і може бути взагалі поховане. В даний момент незважаючи на зібрані докази – слідчі дії чомусь активно не ведуться.

Про це KV стало відомо з повідомлення політичного експерта Віктора Тарана на Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Пам'ятаєте, народні депутати і ЗМІ писали про обшуки, які проводить МВС у “смотрящєго” Комарницького, нардепа Тищенко і його свояка Блінова? Це сталося якраз після того, як питання щодо Комарницького задали на брифінгу президенту Зеленському. Потім ще з'явилася інформація, що Комарницького попередили свої люди в Офісі генпрокурора (зокрема, кивали на в. о. прокурора Києва Стояновського) і тому обшуки він зустрів у всеозброєнні і з адвокатами”, – нагадав Віктор Таран.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Читайте: Комарницкий отблагодарил Говду за предупреждение об обысках, продвинув в первые заместители генпрокурора – Таран

Він зазначив, що, незважаючи на це, на той момент слідство продовжувалося.

“Судячи з інформації із інсайдерських джерел це не завадило правоохоронцям продовжувати слідство у справах, в яких підозрюються Комарницький, Тищенко і Блінов. А це, нагадаю, про ймовірне розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мостового переходу, ділянки Кільцевої дороги від вулиці Богатирської до вулиці Рокосовського та інші. І це зрозуміло. Адже, з одного боку є факти, які нібито свідчать про склад злочину. А з іншого – президент доручив розслідувати, що там не так зі “смотрящим” Комарницьким”, – підкреслив Віктор Таран.

Проте, за його інформацією, зараз ситуація змінилася і слідство з незрозумілих причин не затягується та слідчі дії активно не ведуться.

“Та ось біда – чарівного пенделя від президента правоохоронцям здається вистачило ненадовго. Не знаю, у чому причина. Можливо, справа потребує довшого розслідування, а можливо фігуранти знайшли підхід до відповідальних співробітників на вертикальному рівні. Але, як повідомляють мої джерела у правоохоронних органах, розслідування фактів, які, за словами народного депутата Гео Лероса, свідчать про зловживання та корупцію Комарницького-Тищенко-Блінова наразі затягується і може бути взагалі поховане. В даний момент, незважаючи на зібрані докази – слідчі дії чомусь активно не ведуться. Друзі-журналісти! Наступної прес-конференції запитайте у Зеленського про Комарницького ще раз. Здається, по іншому справа з мертвої точки не зрушиться. А так, дивись, в кінці кінців "зробимо їх разом", – написав Віктор Таран.

Читайте: “Смотрящий” Комарницкий попал под расследование о выведении из-под ареста и воровстве недвижимости на миллионы гривен, – нардеп

Він також нагадав, що причетним до корупційних схем Комарницького, Тищенка та Блінова, за інформацією журналістів, може бути і мер Києва Віталій Кличко.

“До речі, Деніс Бігус наголошував, що до оборудок Комарницького-Тищенка-Блінова, на його переконання, був дотичний і мер Києва Кличко. Можливо, саме завдяки його зв’язкам ця історія досі не має продовження?”, – резюмував Віктор Таран.

Фото: Facebook Віктора Тарана

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, правоохоронці, розслідування, гео лерос, слідство, денис комарницький, микола тищенко, віктор таран, герман блінов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.