вівторок, 19 березня 2024 г.

Резніков анонсував придбання десятків “байрактарів” для ЗСУ

Резніков анонсував придбання десятків “байрактарів” для ЗСУ

Міністерство оборони України (МОУ) отримало новий запит від командування Збройних сил України (ЗСУ) на придбання ударних безпілотників (“байрактарів”). За даними міністра оборони Олексія Резнікова (на фото), на найближчу перспективу майже всі потужності заводу-виробника (“Baykar Makina”) будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ.

Про це KВ стало відомо з повідомлення у FB Олексія Резнікова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Український міністр оборони назвав плани України щодо придбання “байрактарів” – “масштабними”.

“Тільки з 24 лютого Міноборони поставило на озброєння наших військових до півсотні “літачків”. Ще кілька вже законтарктовані та оплачені МОУ і ми очікуємо їх вже у липні. Ми також отримали новий запит від командування Збройних Сил України і, таким чином, на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків беспілотників”, – запостив у Фейсбуці Резніков.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він також повідомив, що компанія “Baykar Makin”, виробник ударних безпілотників, вже вдруге подарувала свої БПЛА українським Збройним силам.

“Місяць тому наші великі друзі – литовці за підтримки Міністерства оборони Литви зібрали кошти на беспілотник для українських військових, але Baykar Makina вирішила віддати БПЛА безоплатно! І ось, буквально за два дні наші громадяни по всьому світу і волонтери зібрали необхідні (навіть більше!) для придбання трьох БПЛА кошти. Далі Міноборони мало було законтрактувати цю “покупку”. Але компанія Baykar Makina єдина у прагненні Українського народу до перемоги і вирішила зробити добрий подарунок до Дня Конституції України – три “пташки” для наших Збройних Сил. Тож, всі кошти, які були зібрані волонтерами, можуть бути використані ними на інші корисні і важливі речі”, – розповів міністр оборони України.

За його словами, “Сьогодні байрактар – це поважний член “клубу амуніції” наших Збройних Сил” завдяки “потужній співпраці” президентів України Володимира Зеленського та Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана: “Наші військові отримали перші байрактари на полі бою ще у 2021 року. Вони дуже успішно показали себе в битві. Того ж року досягнуто принципових домовленостей щодо будівництва спільного заводу з виробництва байрактарів в Україні. Наразі триває комунікація між оборонними відомствами України і Туреччини і ми продовжуємо роботу над реалізацією проєкту з будівництва заводу. Це плани середньострокової перспективи. І вони будуть реалізовані. Окремо дякую за позицію і підтримку міністру оборони Туреччини Генералу Хулусі Акару”.

Олексій Резніков подякував усім причетним до збору коштів на допомогу українській армії та привітав українців з Днем Конституції: “Я особисто, Міністерство оборони України, ще раз щиро дякуємо всім, хто долучився до ініціативи волонтерів по збору коштів задля нашої перемоги. Люди з усіх куточків України: від Львова до Донецька, від Києва до Сімферополя, всі ті, хто далеко сьогодні від України, всі ви – неймовірні.  Я не втомлюся повторювати – ми єдині, сильні, сміливі і вмотивовані. Жодна армія не здолає народ, який так об‘єднаний.  Так, ми – непереможні. У своєму прагненні до волі і свободи, у прагненні до справедливості й демократії, захисті наших прав і свобод, нашого суверенітету і територіальної цілісності – наші Конституційні права! Сьогодні ми є тим символом звитяги і свободи, символом демократичного вільного світу. Ми єдині, і з нами увесь світ, у прагненні до перемоги. І саме так і буде. З Днем Конституції, Українці! Слава Україні!”.

Читайте: Министр обороны: в Украине появится завод по изготовлению ударных беспилотников Bayraktar (видео)

Фото: “Новинарня”

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, олексій резніков, міністерство оборони, байрактар

вівторок, 19 березня 2024 г.
10:04
ЄС розробляє закон про спрямування в Україну прибутків заморожених активів рф, - Bloomberg
09:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
09:23
На столичному пішохідно-велосипедному мості знов тріснуло скло, - ЗМІ
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
Календар подій