п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Ренді Цукерберг: “Пандемія – не тільки криза, але й безмежні можливості”

Ренді Цукерберг: “Пандемія – не тільки криза, але й безмежні можливості”

У Києві вп’яте пройшов Міжнародний форум Kyiv Smart City Forum. Цього разу через обмеження, пов’язані з пандемією, захід уперше відбувся в онлайн-форматі. Це дозволило залучити вдвічі більше учасників, ніж минулого року – кількість глядачів досягла 10 тисяч- Хедлайнером Kyiv Smart City Forum 2020 стала засновниця Facebook Live Ренді Цукерберг.

Про це KV повідомили у прес-службі форуму.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Для проведення форуму організатори створили інноваційну платформу з великою кількістю опцій. 

“Окрім основної сцени, де виступали учасники заходу, платформа містила віртуальну виставкову зону, на якій компанії-партнери через 3D відеотури демонстрували свої технологічні рішення. Крім того, у глядачів була можливість одночасно переглядати відеоряд, слухати доповіді, ставити питання та спілкуватися один з одним у чаті”, – йдеться в повідомленні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Головною подією Kyiv Smart City Forum-2020 став виступ відомої американської підприємиці, засновниці Facebook Live, авторки бестселерів Ренді Цукерберг. Ренді виступала на українському заходу вперше і, висловивши жаль, що карантин завадив їй особисто відвідати форум, вона запевнила, що після зняття обмежень обов’язково приїде до Києва.


Головний меседж від Ренді – попри те, що чимало людей з багатьох індустрій постраждали від коронакризи, це можна сприймати як справжній подарунок.

“Здавалося б, в чому подарунок? Адже люди втратили роботу! Але з іншого боку, дуже багато галузей не мали необхідності змінюватися. Вони працювали по інерції. А тут раптом повинні оновлюватися. Тепер можна охопити своїм бізнесом тисячі людей, не виходячи з дому. У майбутньому працевлаштування буде гібридним, все більше людей працюватимуть віддалено”, – підкреслила пані Цукерберг.

Говорячи про майбутнє розумних міст, Цукерберг зазначила, що потрібно створювати такі середовища, де люди охоче ділитимуться своїми ідеями. Бо навіть та ідея, яка здається божевільною, може несподівано спрацювати. В якості прикладу Ренді навела власний досвід, як вона придумала формат стріму Facebook Live, не знаючи, чи буде він комусь потрібен. Про те, що ідея вдала, вона дізналася від президента Обами, який за кілька місяців після впровадження, зателефонував Ренді, щоб домовитися про звернення до нації через Facebook Live.

За словами Ренді Цукерберг, у таких країн, як Україна, зараз є безмежні можливості, адже західний світ, у тому числі, Кремнієва долина трішки “застигли” у своїй одноманітності. Натомість в нашій країні ціле різноманіття культур, і його потрібно використати.

“Кремнієва долина зараз теж переживає непрості часи. Тут бракує різноманіття. А ви у центрі Європи, у вирі подій, і можете впоратися краще”, – підсумувала Ренді.

"Вперше в Україні пройшов захід такого масштабу. Ми розробили унікальну онлайн-платформу, яка дозволила перенести всі переваги оффлайн-конференції в онлайн. Платформ містила віртуальну виставкову зону, де компанії-партнери через 3D відеотури демонстрували свої технологічні рішення. Одночасно можна було дивитися відеоряд, слухати доповіді, ставити питання та спілкуватися один з одним у чатах. Україну ж чекають інновації у ключових галузях. Розвиток телемедицини з використанням датчиків, які будуть аналізувати стан здоров’я, і штучного інтелекту, який прогнозуватиме інфаркти та будь-які захворювання. Віддалені операції за допомогою робототехніки й відновлювальна енергетика. Використання штучного інтелекту й блокчейну у всіх сферах життя: безпілотний транспорт, поведінкова аналітика, використання 5G для онлайн-стріму потоків на вулицях і у приміщеннях, а також моделювання навчання під потреби учнів та максимальне використання датчиків у нашому повсякденному житті для розвитку “розумних” міст”, – підкреслив співорганізатор форуму, експерт зі smart city-технологій, представник ГО “Смарт Сіті Хаб” Юрій Назаров.

“Наша команда приділила багато часу розробці головних особливостей цьогорічного форуму — зручній онлайн-платформі з можливістю швидкої комунікації й формуванню контенту для наших слухачів. Цьогорічний формат дав нам можливість максимально залучити найкращих світових експертів з України, Нідерландів, США, Іспанії, Німеччини та Англії. Я хочу подякувати всім спікерам, які взяли участь у нашому форму і поділилися реальними кейсами та рекомендаціями, а також — партнерам, які підтримали нас цього року в нових реаліях. Я дуже рада, що саме наша команда вперше в Україні зробила форум такого формату і зібрала понад 10 тисяч учасників” — прокоментувала Ярослава Бойко, Голова Опікнуської Ради ГО “СМАРТ СІТІ ХАБ”.

“Високий рівень форуму досягнуто завдяки партнерам. Титульний партнер – Visa, інноваційний партнер – Vodafone, преміум партнери – Cisco, ERC, IT-Integrator, технологічний партнер – ELKO Україна та Lenovo. Також серед партнерів Kyiv Smart City Forum Hewlett Packard Enterprise, Caparol Україна, Logitech, Asbis, Ideas First, FDI, atene KOM GmbH”, – підсумували у прес службі.

Читайте: Kyiv Smart City Forum назвал лучшие цифровые, экологические и мобильные города Украины

Фото: соцсети

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киева, новости компаний, форум, kyiv smart city forum, Рэнди Цукерберг, Міжнародний форум Kyiv Smart City Forum

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
14:04
У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище
13:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:24
За добу втрати ворога зросли на 820 осіб, 56 БПЛА та 5 крилатих ракет, - Генштаб ЗСУ
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
Календар подій