п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Рашисти наносять удари по Маріуполю та замальовують літери Z на техніці готуючи провокації, - Генштаб ЗСУ

Рашисти  наносять удари по Маріуполю та замальовують літери Z на техніці готуючи провокації, - Генштаб ЗСУ

Станом на 18.00 17 квітня ординські окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах промислової та цивільної інфраструктури України. У Запорізькій області рашисти з метою здійснення провокацій замальовують літери Z на техніці та встановлюють українські прапори. Ворог штурмує і бомбить Маріуполь, зокрема й із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог активізував бойові дії. Продовжує ракетно-бомбові удари по місту Маріуполю, зокрема й із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Окупанти намагалися здійснювати штурмові дії в районі морського порту та заводу “Азовсталь””, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас, як повідомили в Генштабі, на Південнобузькому напрямку противник продовжував зосереджувати основні зусилля на утриманні займаних позицій. У районі населеного пункту Василівка Запорізької області було відзначено, що противник, ймовірно для здійснення провокацій, замальовує літери Z на техніці та встановлює українські прапори.

При цьому на Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.

На Сіверському напрямку зберігається імовірність застосування противником диверсійно-розвідувальних груп та завдання ракетних ударів з території російської федерації по елементах військової та цивільної інфраструктури нашої Держави.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування Харкова, намагається здійснити вогневе ураження позицій підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.

За даними Генштабу, значного суспільного резонансу в Криму набула новина про знищення Україною ракетного крейсера “Москва”. Серед населення посилюється недовіра до повідомлень, які розповсюджують офіційні російські засоби масової інформації.

Встановлено, що через брак людських ресурсів загарбники намагаються долучити до війни місцевих жителів тимчасово захоплених територій. Так, у місті Ізюм розпочата примусова мобілізація чоловіків.

На окремих тимчасово зайнятих росіянами територіях продовжується підготовка до проведення незаконного референдуму з проголошення так званої херсонської народної республіки.

Зазначається, що для фальсифікації результатів планується використати персональні дані жителів регіону, які загарбники збирають під час видачі так званої гуманітарної допомоги.

Серед жителів також поширюється інформація, що після оголошення результатів псевдореферендуму розпочнеться їх “мобілізація” до лав збройних сил російської федерації.

Під час проведення заходів з підготовки перед відправленням підрозділів для участі у війні з Україною на полігонах на території рф відзначено понад 50 випадків самовільного залишення польових таборів особовим складом.

Нагадаємо, 17 квітня рашисти обстріляли центральну частину Харкова. За попередніми даними, внаслідок артобстрілу загинуло 5 людей, ще 13 поранено.

Читайте: Рашистські загарбники втратили в Україні понад 2 тисячі бойових машин та 773 танки, ліквідовано близько 20 300 вояків, – Генштаб ЗСУ

Фото: KВ

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна росії проти україни, генштаб, обстріли, зсу, рашисти, маріуполь, мобілізація, напрямки, обстановка

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
Календар подій