п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Провідні розробники “розумних” міст світу виступили на Kyiv Smart City Forum

Провідні розробники “розумних” міст світу виступили на Kyiv Smart City Forum

П’ятий міжнародний Kyiv Smart City Forum 2020 вперше пройшов в онлайн-форматі, на інноваційній платформі й зібрав провідних експертів світу з розвитку розумних міст та впровадження новітніх технологій у життя мешканців. Встановлено й своєрідний рекорд в 10 тисяч учасників – вдвічі більше, ніж минулого року.

Про це KV повідомили у прес-службі форуму.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Вперше в Україні пройшов захід такого масштабу. Ми розробили унікальну онлайн-платформу, яка дозволила перенести всі переваги оффлайн-конференції в онлайн. Платформа містила віртуальну виставкову зону, де компанії-партнери через 3D відеотури демонстрували свої технологічні рішення. Одночасно можна було дивитися відеоряд, слухати доповіді, ставити питання та спілкуватися один з одним у чатах”, – розповів співорганізатор форуму, експерт зі smart city-технологій, представник ГО “Смарт Сіті Хаб” Юрій Назаров.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Форум зібрав найкращих спікерів з найбільш технологічних країн світу – Нідерландів, Сінгапуру, Іспанії, США, Англії, Німеччини. Експерти представили реальні кейси і рекомендації з технологій, які допомагають бізнесу під час кризових ситуацій.

"Наша команда приділила багато часу розробці головних особливостей цьогорічного форуму — зручній онлайн-платформі з можливістю швидкої комунікації й формуванню контенту для наших слухачів. Цьогорічний формат дав нам можливість максимально залучити найкращих світових експертів з України, Нідерландів, США, Іспанії, Німеччини та Англії. Я хочу подякувати всім спікерам, які взяли участь у нашому форму і поділилися реальними кейсами та рекомендаціями, а також — партнерам, які підтримали нас цього року в нових реаліях. Я дуже рада, що саме наша команда вперше в Україні зробила форум такого формату і зібрала понад 10 тисяч учасників” — прокоментувала Ярослава Бойко, Голова Опікнуської Ради ГО “СМАРТ СІТІ ХАБ”.

Віце-прем’єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, відкриваючи захід, підкреслив, що великі міста будуть ключовими у майбутньому, тому держава повинна будувати для їхнього розвитку потужні інфраструктурні проєкти.

“Ми хочемо за три роки побудувати найзручнішу державу в Європі з точки зору взаємодії людини й бізнесу з державою. Для цього треба відцифрувати усі державні послуги, навчити людей базовій цифровій грамотності й покрити країну інтернет-інфраструктурою”, – зазначив урядовець.

Спікер з Нідерландів – головний архітектор, урбаніст, засновник та директор компанії ТАРР- Smart City Strategy Том ван Арман розповів, що в Голландії слідкують за соціальною дистанцією за допомогою штучного інтелекту.

“Міста не були ніколи сплановані таким чином, щоб люди дотримувалися соціальної дистанції. Тому зараз потрібно якось управляти зібраннями людей, моніторити натовп у режимі реального часу, відстежувати “гарячі” точки. Ми використали існуючу інфраструктуру камер для того, щоб покластися на рішення, які пропонує штучний інтелект. Ми відповідально ставимося до зображень, не порушуючи стандарти кодування й особистої інформації. За допомогою цифрового відео ми бачимо проблемні місця і встановлюємо там запобіжники, щоб вірус не розповсюджувався”, – розповів Том ван Арман.

Про відкритий портал урядових даних з більш як 100 різними компонентами у своєму місті розповів Рамон Феррі Тормо, керівник підрозділу Smart City в іспанському місті Валенсія.

“Цей портал працює на національному рівні, всі набори даних є доступними й активно використовуються нашими громадянами. Також у нас є геопортал, сенсорні датчики для аналізу усіляких активностей, наприклад, руху громадського транспорту, управління відходами, екологічних викидів тощо”, – поділився Тормо.

Про необхідність контролю за небезпечними викидами говорив на форумі і засновник CRA & Associates (IoT & Smart Cities), член Консультативної ради GO SMART Чарльз Рід Андерсон з Сінгапуру. За його словами, світовий тренд – так зване зелене будівництво, і найбільші світові міста починають розуміти, що криза – слушний час починати проваджувати щось екологічне.

За словами Андерсона, нинішня криза створює додаткові можливості.

“Ми живемо у цікаві часи, коли міста, компанії та індустрії витрачають на інновації шалені кошти. Наприклад, міста починають розуміти, що криза – слушний час починати впроваджувати щось екологічне, і ми бачимо новий тренд в Азії та Австралії – зелене будівництво. Нам потрібно бути готовими до наступних хвиль COVID, і, скоріше за все, нам доведеться звикати до того, що нові технології відстежують наше пересування й контакти. Це буде додатковою хвилею інновацій, і ми змушені це робити, щоб убезпечити всіх та кожного. Наступні 20 місяців будуть божевільними, але це створить фантастичні додаткові можливості”, – підсумував Чарльз Рід Андерсон. 

Юрій Назаров підтвердив, що інвестиції у смарт-сіті будуть збільшуватися з кожним роком.

“Якщо ми зараз бачимо, що близько 400 млрд доларів витрачається на проєкти смарт-сіті, бо це вже необхідність, речі, які необхідно впроваджувати, то у 2025 році буде близько 800 мільярдів, а може й більше. Тобто, щороку ринок збільшується на 18-20%. Все більше сучасних інформаційних технологій буде використовуватися у містах. І ми повинні розуміти, що це за технології і впроваджувати їх в українських містах. Україну чекають інновації у ключових галузях. Розвиток телемедицини з використанням датчиків, які будуть аналізувати стан здоров’я, і штучного інтелекту, який прогнозуватиме інфаркти та будь-які захворювання. Віддалені операції за допомогою робототехніки й відновлювальна енергетика. Використання штучного інтелекту й блокчейну у всіх сферах життя: безпілотний транспорт, поведінкова аналітика, використання 5G для онлайн-стріму потоків на вулицях і у приміщеннях, а також моделювання навчання під потреби учнів та максимальне використання датчиків у нашому повсякденному житті для розвитку “розумних” міст”, – підкреслив пан Назаров.

Хедлайнером форуму стала засновниця Facebook Live, американська підприємиця Ренді Цукерберг.  На її думку, головний принцип розумних міст – створення таких середовищ, де люди зможуть ділитися ідеями, навіть тими, що здаються божевільними.


Цукерберг назвала головні якості для підприємців, які хочуть вижити під час кризи і масштабувати свій бізнес. Треба не боятися виходити за межі комфорту, вміти чути “ні” і вміти презентувати себе попри страх перед публікою.

“Високий рівень форуму досягнуто завдяки партнерам. Титульний партнер – Visa, інноваційний партнер – Vodafone, преміум партнери – Cisco, ERC, IT-Integrator, технологічний партнер – ELKO Україна та Lenovo. Також серед партнерів Kyiv Smart City Forum Hewlett Packard Enterprise, Caparol Україна, Logitech, Asbis, Ideas First, FDI, atene KOM GmbH”, – підсумували у прес службі.

Читайте: Kyiv Smart City Forum назвал лучшие цифровые, экологические и мобильные города Украины

Фото: соцсети

КиевVласть

Вероніка Злацька

Теги: новости киева, новости компаний, форум, kyiv smart city forum, Рэнди Цукерберг, Міжнародний форум Kyiv Smart City Forum

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
15:26
Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують
15:05
Поліцейського-хабарника на Київщині судили вісім років, щоб засудити до семи у справі про приховання наркоторгівлі
14:47
СБУ витратить 7,3 млн гривень на обладнання для відеоспостереження
14:36
Зеленський: РНБО при новому керівництві має в першу чергу забезпечити державу якісним прогнозуванням ситуацій
14:04
У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище
13:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:24
За добу втрати ворога зросли на 820 осіб, 56 БПЛА та 5 крилатих ракет, - Генштаб ЗСУ
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
Календар подій