вівторок, 16 квітня 2024 г.

Прокурором Киева стал люстрированный и восстановленный в должности через суд Олег Кипер

Прокурором Киева стал люстрированный и восстановленный в должности через суд Олег Кипер

В столичной прокуратуре сменился руководитель. Прокурором Киева был назначен Олег Кипер. После Революции Достоинства он попал под люстрацию. Недавно суд признал незаконным увольнение Олега Кипера.

Об этом KV стало известно из сообщения журналистки издания “Резонанс” Елены Мельник на странице в соцсети Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Как сообщила журналистка, сегодня столичной прокуратуре был представлен новый руководитель. Им стал Олег Кипер.

Как отметила Елена Мельник, в прошлом году Окружной административный суд города Киева вернул его на должность старшего прокурора Главного управления надзора Генпрокуратуры.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

СМИ сообщают, что Олег Кипер во времена президентства Виктора Януковича работал заместителем начальника следственного управления Генеральной прокуратуры Украины. После Революции Достоинства Олег Кипер был уволен из органов прокуратуры по люстрации. В последнее время он работал внештатным помощником руководителя Офиса президента Андрея Ермака.

Олег Кипер сменил на посту прокурора Киева Романа Говду, который был назначен на пост прокурора Киева 6 июля 2016 года. В декабре прошлого года бывший тогда генеральным прокуророром Руслан Рябошапка уволил Романа Говду с должности прокурора Киева.

После назначения Генеральным прокурором Ирины Венедиктовой Роман Говда был назначен в Генпрокуратуру руководителем подразделения, надзирающего за работой Государственного бюро расследований (ГБР). Отметим, что по данным экс-члена конкурсной комиссии при ГПУ Александра Леменова – Говда провалил аттестацию.

30 апреля 2020 года приказом Генпрокурора Говда был назначен заместителем прокурора Киева.

KV сообщала, что 10 марта 2020 года к исполнению служебных обязанностей прокурора Киева приступил Сергей Юлдашев. Сергей Юлдашев также в свое время был уволен из органов прокуратуры по закону “Об очищении власти” 23 марта 2015 года. Сергей Юлдашев был восстановлен в должности приказом Генерального прокурора в соответствии с решением суда.

Читайте: Обязанности прокурора Киева начал исполнять Сергей Юлдашев

Приказом Генпрокурора от 4 мая 2020 года №121-к Роман Говда был назначен исполняющим обязанности прокурора Киева.

Пресс-служба прокуратуры Киева подтвердила информацию о назначении Олега Кипера прокурором Киева. Как сообщается, сегодня, 27 июля 2020 года генпрокурор Ирина Венедиктова лично представила коллективу столичной прокуратуры нового руководителя. 

В сообщении пресс-службы прокуратуры отмечается, что Олег Кипер начал работу в органах прокуратуры в 2001 году. Занимал должности следователя Котовского межрайонной прокуратуры Одесской области, прокурора отдела прокуратуры Одесской области, прокурора отдела Генеральной прокуратуры Украины, начальника управления прокуратуры Ивано-Франковской области, заместителя прокурора Ивано-Франковской области, заместитель начальника управления – начальника отдела Генеральной прокуратуры Украины. Об эпизоде с люстрацией и восстановлении в должности через суд в сообщении пресс-службы прокуратуры не упоминается.

Фото: pravda.com

КиевVласть

Игорь Бровко

Теги: новости киева, прокуратура, кадры, прокурор киева, олег кипер, сергей юлдашев

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.