субота, 20 квітня 2024 г.

Принес присягу депутат, зашедший в Раду по списку “Слуги народа” вместо ушедшего в Кабмин Монастырского

Принес присягу депутат, зашедший в Раду по списку “Слуги народа” вместо ушедшего в Кабмин Монастырского

В Верховной Раде (ВР) принес присягу новый народный депутат. Антон Швачко (на фото) был признан избранным народным депутатом по списку партии “Слуга народа”. Швачко зашел в Раду, поскольку списочник Денис Монастырский, ранее возглавлявший правоохранительный комитет ВР, был назначен министром внутренних дел.

Об этом KV стало известно в ходе первого пленарного заседания шестой сессии ВР ІХ созыва 7 сентября 2021 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Господин голова, уважаемые депутаты и все присутствующие. Присягаю на верность Украине. Обязуюсь всеми своими действиями отстаивать суверенитет и независимость Украины, заботиться о благе отчизны и благосостоянии украинского народа. Клянусь соблюдать Конституцию Украины и законы Украины, исполнять свои обязанности в интересах всех избирателей", – присягнул Антон Швачко с парламентской трибуны.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Антон Швачко родился 11 декабря 1992 года в Сумах, закончил факультет маркетинга Сумского национального аграрного университета (СНАУ), диплом магистра по специальности "Инженер-технолог ресторанного бизнеса. Маркетолог". 

Во время президентской кампании в 2019 году Швачко был волонтером "ЗеКоманды", был наблюдателем на участках и набирал членов УИК. 

На внеочередных парламентских выборах 2019 года – №139 в избирательном списке "Слуги народа".

Подавая в 2019 году документы в Центральную избирательную комиссию (ЦИК), Швачко указал, что он беспартийный и безработный. Сейчас Швачко – руководитель секретариата партии "Слуга народа" в Сумской области.

В декларации за 2018 год кандидат в нардепы Антон Швачко указал две квартиры в Сумах – 30 и 85 квадратных метров, и жилой дом на 40 квадратов с земельным участком, оформленным на мать, Надежду Швачко. 

На банковских счетах у него было более 283 тыс. 650 гривен, 27 тыс. долларов, 15 тыс. евро и 250 тыс. гривен наличными. 

В интервью изданию “Левый берег” Швачко заявлял, что эти деньги он частично получил от родственников, частично – “поднял на криптовалюте”.

Относительно парламентских планов Швачко говорил, что его интересует диджитализация, а поэтому рассчитывает быть занятым в работе профильного комитета. 

Как информировала KV, 16 июля с.г. ВР назначила министром внутренних дел Дениса Монастырского. До этого он возглавлял парламентский комитет по вопросам правоохранительной деятельности. Монастырский досрочно сложил свои депутатские полномочия. На новом посту он сменил Арсена Авакова, который накануне подал в отставку с должности министра МВД и был уволен Радой.

Читайте: Мечты Зеленского сбываются: МВД начинают возвращать к “дореволюционному” состоянию

Фото: скриншот

КиевVласть

Алексей Игнатьев

Теги: новости киева, новости украины, верховная рада, слуга народа, денис монастырский, антон швачко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.