п'ятниця, 17 травня 2024 г.

Президент Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій та Оборонного фонду (відео)

Президент Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій та Оборонного фонду (відео)

Президент України Володимир Зеленський на відкритті першого Міжнародного форуму оборонних індустрій у Києві оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій, під яким вже підписались 13 воєнних компаній. Також глава держави повідомив про заснування спеціального Оборонного фонду, який, за задумом, має наповнюватись з державного фінансування, грошей від продажу конфіскованих російських активів та приватних інвестицій.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні на офіційному інтернет-представництві Президента Володимира Зеленського

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Для мене честь відкривати в Україні, у нашій столиці, у вільному Києві, перший Міжнародний форум оборонних індустрій. Зараз тут представлені понад 30 країн світу. Європа, Америка, Азія, Австралія. 252 оборонні компанії, які виробляють повний спектр зброї та оборонних систем і рішень. А головне в цій залі – впевненість. Впевненість вільного світу. Впевненість у тому, що ми можемо захистити наших людей, наші цінності та волю. І ми зробимо це. Обов’язково. Бо ми побудуємо необхідний арсенал (ЗСУ, – KВ)”, – заявив Президент України.

“Сьогодні на цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянсу, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права. Захисту безпеки – я говорю не лише про Україну, а й про безпеку від агресій будь-якої нації у світі”, – повідомив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що на форумі представлені понад 30 країн світу з Європи, Америки, Азії, Австралії. Присутні представники 252 оборонних компаній, зокрема, українських, які виробляють повний спектр зброї та оборонних систем і рішень.

За його словами, розроблено базову декларацію як основу Альянсу, до якої можуть приєднатися виробники зброї та військової техніки з усього світу. "Сьогодні, на старті, цю декларацію вже підписали 13 визначних компаній, які готові разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу", – сказав Президент. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім того Зеленський зазначив, що Україна розробляє спеціальний економічний режим для оборонно-промислового комплексу. Зокрема, в Україні буде засновано спеціальний Оборонний фонд, який забезпечить додаткові ресурси для розвитку воєнних виробництв і підтримки відповідної співпраці, для створення нових воєнних об’єктів та програм, які потрібні для оборони та для турботи про наших воїнів тощо.

“Ресурси фонду – це плюс до державних видатків на сферу оборони, оборонне виробництво та приватних інвестицій. Фонд буде наповнюватися з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів”, – зауважив Президент.

Крім того, Президент України заявив, що Україна створює перший в світі флот морських дронів. І нагадав, що вітчизняні воєнні підприємства виробляють артилерійські снаряди 155-го калібру (стандарт НАТО).

Раніше, 28 вересня міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню прибув до Києва. Також до України прибув новопризначений державний секретар Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії з питань оборони Грант Шапсс, який зустрівся з Володимиром Зеленським. У той же день Президент зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який прибув до нашої країни з візитом. Зеленський відзначив результати співпраці України й НАТО, у межах якої створено оборонні коаліції.

Читайте: Президент Зеленський зустрівся у Києві з генсеком НАТО Столтенбергом 

Фото: ОП

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна, агресія рф, володимир зеленський, президент україни, міжнародний форум оборонних індустрій, альянс оборонних індустрій, оборонний фон

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій