п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Порошенко поїхав на фронт, був на “нулі” та передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження

Порошенко поїхав на фронт, був на “нулі” та передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження

П’ятий Президент, лідер партії “Європейська солідарність”, народний депутат України Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину побував у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді і передав бійцям 108-го батальйону комплект відеоспостереження. 

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби "Європейської солідарності"

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

У комплекті – камери спостереження для 9 взводних опорних пунктів, які будуть об’єднані в єдину мережу, інформація буде також надходити і на ротний опорний пункт, і в штаб батальйону. За словами військових, це дає змогу чітко контролювати переміщення ворога і посилює безпеку бійців на лінії фронту.


“На кожному взводно-опорному пункті, на ротному опорному пункті виставляються різні види камер. Є і нічне бачення, є і дальність. Не будемо розкривати, на скільки кілометрів, але на багато кілометрів. Командир, починаючи від взводу і закінчуючи батальйоном, а ми і до бригади дійдемо, мають абсолютно цілісну картину. Вже не треба спостерігачу підніматися вгору. Не треба ставати мішенню для російських снайперів. Постійно йде цілодобова фіксація руху ворожих сил по той бік фронту”, – пояснив Петро Порошенко.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Ми цим, по-перше, рятуємо життя наших воїнів,  укріплюємо оборону і робимо найсучасніше обладнання. яким підвищується ефективність бойових дій українських військ. Ми чекаємо, що також будуть украплені  антидроновими засобами радіоелектронної боротьби. Мені надзвичайно приємно, що повний комплект обладнання сьогодні ми маємо можливість передати у батальйон 10-ки”, – наголосив Петро Порошенко.

“Але на цьому ми справу не завершуємо. У нас ще є інші батальйони, інші бригади. І ми з сьогоднішнього дня – і “Справа Громад”, і наші ветерани починають краудфандинг, і ми збираємо гроші для того, щоб наступного разу ми приїхали з новою допомогою для українських Збройних Сил”, – повідомив п’ятий Президент.


“Дякую за підтримку. Для нас це дуже важливо, що сучасні технології ми впроваджуємо саме тут, і перш за все це йде на користь наших військовослужбовців. Ми за допомогою цих технологій збережемо життя і здоров’я наших військовослужбовців, здоровими і цілим повернемо їх до їхніх родин, батьків, дружин, дітей. Це найголовніше. І успішно виконаємо будь-які поставлені перед нами завдання”, – говорить командир батальйону, капітан Володимир Болехан.

П’ятий президент також вшанував пам’ять загиблого бійця 108-го батальйону Олексія Мамчія, поклавши квіти на місці його загибелі.

“Ми поклали квіти зараз біля місця, де загинув півтора місяці тому наш боєць. Капітан також був поранений, але в строю, у бою. І я від імені всіх українців, які піклуються зараз про армію, бажаю вам перемоги, твердості. З великою вдячністю за ту величезну роботу, яку ви робите”, – сказав “Європейської солідарності”.

Петро Порошенко також побував на “нулі” і поспілкувався з військовими. На позиціях Порошенко підійшов до вишні, відео з якою після обстрілів російсько-терористичних військ на початку травня стало вірусним в інтернеті.

“Я не впевнений, що ви впізнаєте це дерево. Але я дуже сподіваюся, що ви впізнаєте цих хлопців. Це відео стало вірусним. Це була вишня у цвіту. І ми зараз ведемо репортаж, а вишні збережені. Квітів вже немає, але є майбутні вишні”, – сказав Петро Порошенко.


Військові розповіли, що ворог здійснює вогонь зі снайперської зброї, а також проводить дистанційне мінування території – це стосується району Шумів, позиції, які розташовані в районі Промзони, шахти імені Гагаріна. Звідти здійснюється вогонь з великокаліберних кулеметів, танкових гранатометів та протитанкових ракетних комплексів. Противник також завдає вогневі ураження з артилерійських систем.

“Тут, на “передку” – найкращі люди. Справжні воїни, справжні герої. Ми сюди приїхали для того, щоб їм подякувати за ту величезну роботу, яку вони роблять”, – наголосив п’ятий Президент.

“Я хочу сказати про ту величезну відстань, яку Україна, українська армія і українські воїни пройшли з 2014 року. Це часи, коли кожен українець пишався своєю армією, кожен українець пишався своєю державою. Часи, коли українські воїни зупинили агресора і врятували Україну”, – говорить лідер “Європейської солідарності”.

“На сьогоднішній день це вже інша армія, інша держава, і ми точно не дамо зруйнувати всі ці здобутки, які були потом, кров’ю, неймовірними зусиллями побудовані”, – наголосив Петро Порошенко.

Фото: пресслужба ”Європейської солідарності”

КиевVласть

Алексей Алтынов

Теги: новини україни, мнение, ато, європейська солідарність, оос, фронт, петро порошенко, 10 окрема гірсько-штурмова бригада, комплект відеоспостереження

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.